Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Brak napięcia w kostce iso W Renault Laguna (1995)

drazk 08 Sep 2010 19:02 2395 10
    drazk
    Level 12  
    Witam
    Otóż mam następujący problem.
    Kupiłem radio jakieś chińskiej firmy w którym było wejście na inną kostkę niż w iso.Dobrałem odpowiednią wtyczkę do radia przerabiając wtyczkę z zasilacza komputerowego. Na radiu było opisane który pin jest od czego. Podłączyłem niby prawidłowo do kostki w ISO w samochodzie zaiskrzyło w radiu coś zazgrzytało i nagle pyk nie ma napięcia. Podłączyłem oryginalne radio i nic nie gra. Nie działa również zegarek który był nad radiem tzn. działa tylko podświetlenie. Sprawdziłem bezpieczniki te pod kierownicą od radia i zegarka i oba są ok. Nie wiem gdzie szukać błędu. Bezpieczniki sprawne a napięcia brak na wtyczce ISO.
    Proszę Was o pomoc, co może być przyczyną braku napięcia?
    Wszystkim z góry dzięki za pomoc
    Pozdrawiam
    pawlo2210
    User under supervision
    A napięcie jest na bezpieczniku?
    drazk
    Level 12  
    Napięcia na bezpieczniku nie sprawdzałem bo to u znajomego w samochodzie a on sie spieszył. Bezpiecznik jest na bank ok bo wsadzałem kilka ale czy napięcie na njim jest sprawdzeń jak tylko znajomy kupi normalne radio i wpadnie do mnie. Jeżeli nie będzie napięcia na bezpieczniku to chyba zostaje opcja pociągnięcia nowego zasilania które najprościej chyba będzie wziąć z zapalniczki. Jak uważacie?
    Andiv
    Level 32  
    Wywliło ci bezpiecznik, sprawdź dobrze.
    drazk
    Level 12  
    Nie mogło wywalić bezpiecznika bo sprawdzałem na kilku innych i bez efektu.
    Andiv
    Level 32  
    Zaprawde powiadam ci, sprawdź wszystkie bezpieczniki.
    drazk
    Level 12  
    Dobrze, sprawdzę wszystkie bezpieczniki nie wiem kiedy to będzie bo znajomy wyjechał za kilka dni wróci to obadam sytuacje. Oczywiście poinformuję o ewentualnych zmianach.
    drazk
    Level 12  
    Dzięki wszystkim za pomoc ale napięcia jak nie ma tak nie ma.
    Poprowadziłem sobie nowy przewód do radia i na tym się sprawa zakończyła.
    Pozdrawiam
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Metoda leczenia syfu poprzez pokrywanie pudrem... Zrobiłeś prowizorkę, bo nie chciało ci się sprawdzać. Piękna oznaka lenistwa... Jesteś pewny, że cała reszta auta działa poprawnie? Awaryjne? Oświetlenie kabiny? Zegarek?
    Słucha Andiva, bo słusznie prawi!
    drazk
    Level 12  
    Jak wspomniałem wcześniej robiłem to u znajomego w samochodzie nie u siebie więc na codzien nie ma styczności z tym samochodem. Znajomy mówi że oprócz radia i zegara wszystko działa ok, bezpieczniki te pod kierownicą wszystkie dobre. Dorobiłem mu zasilanie z zapalniczki bo nikt mi nie podał konkretnej podpowiedzi co moge z tym zrobić a to że sprawdzić wszystkie bezpieczniki to akurat u mnie pierwsze od czego zaczynam także nie wiem o co może tam chodzić