Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Delphi] Numer aktualnej ramki zamiast czasu w WMP

anglik20 09 Wrz 2010 11:20 892 4
  • #1 09 Wrz 2010 11:20
    anglik20
    Poziom 14  

    Witam,

    mam na formie WindowsMediaPlayer1. Potrzebuję informacji która ramka jest odtwarzana.

    Code:
    Form2.WindowsMediaPlayer1.settings.setMode('showFrame',TRUE);
    
    edit3.Text:=Form2.WindowsMediaPlayer1.controls.currentPositionString;

    Ten kod jakoś nie idzie.

    0 4
  • #3 12 Wrz 2010 12:13
    anglik20
    Poziom 14  

    Jest

    Code:
    Form2.WindowsMediaPlayer1.controls.currentPosition
    muszę to sprawdzić.

    WMP a nie MP, bo MP ma problem z odtwarzaniem filmów - odtwarza ok. 1000 klatek na sec. Chyba, że jest na to jakaś rada.

    EDIT:

    przy currentPosition zwraca wartość double (12,403125). Tylko nie bardzo wiem jak prze konwertować to na string, bo z tego co kiedyś szukałem ,to nie ma gotowej funkcji.

    0
  • #4 13 Wrz 2010 11:48
    arnoldziq
    Moderator Programowanie

    anglik20 napisał:
    przy currentPosition zwraca wartość double (12,403125). Tylko nie bardzo wiem jak prze konwertować to na string, bo z tego co kiedyś szukałem ,to nie ma gotowej funkcji.

    Zainteresuj się funkcjami :
    Code:
    function FloatToStr(Value: Extended): string;
    
    function Format(const Format: string; const Args: array of const): string;

    0