Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z TV w komputerze

kaczorek__1 09 Wrz 2010 16:40 3497 18
  • #1 09 Wrz 2010 16:40
    kaczorek__1
    Poziom 9  

    Witam wszystkich,

    Mam małe doświadczenie z komputerami, chciałbym oglądać TV na kompie ale niestety nie mogę, posiadam płyte główną MSI H55-G43, kupiłem Hybrid TV Card My Cinema-P7131H/PT/FM/AV/RC, do tego zainstalowany program Total Media 3.5, próbowałem również z innymi alternatywnymi programami ale mimo tego mam tylko głos ale niestety nie mam obrazu.
    Sprawdziłem wszystkie sterowniki, od płyty głównej, od karty TV i wszystko jest ok.
    Dodam ze system to Windows 7 64-bit.

    Jeżeli ktoś miał taki sam problem i go rozwiązał albo zainteresuje się problemem ktoś kto bardziej ode mnie ogarnia umysłowo kompy i mi pomoze w usunieciu problemu bede szalenie wdzieczny.

    pozdraiam,
    kaczorek__1

    0 18
  • #2 09 Wrz 2010 23:56
    Zenek
    Poziom 30  

    Gdzieś kiedyś czytałem o tym Asusie, że jego sterownik nie obsługuje prawidłowo Windowsa 7. Mogło się to od tego czasu oczywiście zmienić w postaci nowych sterowników...
    W jak sposób sprawdziłeś sterownik karty, że "jest ok" ?.

    0
  • #4 10 Wrz 2010 10:33
    kaczorek__1
    Poziom 9  

    Odp. do Zenek

    Jakoś specialnie tego nei sprawdzałem, poprostu w menadżerze urządzeń nie pojawia się błąd sterownika wiec uznałem że ze sterownikami jest wszystko w porządku.

    Odp. do DriverMSG

    na kodeki nie wpadłem, masz moze pomysł gdzie je znaleźć?
    Jak już wczesniej pisałem słaby jestem z obsługi kompów od strony technicznej... :(

    0
  • #6 10 Wrz 2010 14:58
    kaczorek__1
    Poziom 9  

    Kabel jest z Aster wiec sądze że to jest analog, zwykły kabel koncentryczny podłaczony pod TV.

    0
  • #8 12 Wrz 2010 22:14
    kaczorek__1
    Poziom 9  

    Noi niestety... nadal tylko głos a obrazu brak, po zainstalowaniu kodeków

    0
  • #9 12 Wrz 2010 22:20
    pgluszak
    Poziom 8  

    poszukaj obrazów na wyższych kanałach o wyższysz częstotliwościach :)

    0
  • #11 13 Wrz 2010 09:36
    kaczorek__1
    Poziom 9  

    MPEG-2 zainstalowałem, nadal jest ten sam problem, głos mam i szare tło bez obrazu :cry:

    do pgluszak:

    przeszukałem już chyba wszystkie mozliwe opcje w Total Media 3.5
    wiesz moze jak moge przeszukac kanały na wyższych czestotliwościach?

    0
  • #13 14 Wrz 2010 10:17
    kaczorek__1
    Poziom 9  

    instalowałem sterowniki z płyty dołączonej do karty, podczas zakupu komputera od razu powiedziałem zeby poszczególne "składniki" komputera były "dopasowane" do windows 7, własnie zeby potem nie bylo takich problemów, ale jak widac....są
    Nie bardzo wiem co oznacza stwierdzenie "Podaj identyfikator wystąpienia urządzenia"

    0
  • #15 14 Wrz 2010 11:39
    kaczorek__1
    Poziom 9  

    Tylko w którym miejscu w menadzerze mam szukac tego urzadzenia?
    file://localhost/C:/Users/lukasz/Desktop/1.htm
    P.S. nie wiem czy to bedzie widoczne, jak nie to daj znać jakos postaram się to poprawić zeby było czytelne

    Dodano po 17 [minuty]:

    Cholera nie widac tego, mam nadzieje ze teraz już bedzie ok.?
    Problem z TV w komputerze[/url]

    0
  • #16 14 Wrz 2010 11:48
    narkoholik
    Poziom 30  

    Czy ta karta wymaga instalacji VIVO i WDM ? Próbowałeś wyświetlić na zewnętrznym monitorze/TV (heh oglądanie TV na TV - genialny pomysł :) )? Próbowałeś zmieniać ustawienia PAL, tryb okienkowy, pełnoekranowy i właściwości wideo Karty graficznej ?

    Dopisek:
    VideoInVideoOut, WDM - (ogólnie) multipleksing.
    Niestety niewiele na temat tej karty w sieci a na ASUSIE zero.
    Nie wiem czy posiada inne rozwiązania, sam miałem BlueScreeny z Moją Personal Cinema i po kilku tygodniach walk wyłączyłem funkcje Tunera i przechwytywania :/

    Sprawdź czy działa przechwytywanie z zewnętrznego źródła (może nie być podglądu w tym trybie ale plik wynikowy powinien działać)
    Spróbuj jeszcze innych aplikacji typu ferro cyfrowy magnetowid czy Video capture - u mnie działały jak chciały :) Może problem tkwi po stronie sygnału nadawcy ? Ja się poddaję z podkulonym ogonem :)

    0
  • #17 14 Wrz 2010 11:58
    kaczorek__1
    Poziom 9  

    Ha...
    dobre pytanie, tylko zebym jeszcze wiedział co gdzie i jak.
    W ustawieniach programu Total Media już chyba wszystkich ustawien probowałem, PAL, tryby okienkowy, pełnoekranowy, ale nic to nie dało, ciągle mam tylko głos i nic wiecej.
    Nie bardzo wiem gdzie ustawienia kraty graficznej zmieniać i nie wiem co oznacza instalacja VIVO i WDM

    0
  • #19 28 Paź 2010 13:18
    piotto0
    Poziom 9  

    Witam mam ten sam problem, może ktoś wie jak go rozwiązać? Instalowałem inne programy TV jak Chris TV itd i mi nie działają, ale nie o to chodzi, chciał bym aby mi działał TotalMEdia 3.5 ( Co ciekawe miałem go na początku działał na Win 7 ULTIMATE 64 Bit, a potem zrobiłem formata i kupa, głos jest itd ale szare tło i nie moge sobie poradzić, proszę o pomoc.

    0