Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Brak ciepłego powietrza w renault espace II 2.8

image1986 13 Sep 2010 15:01 3179 6
    image1986
    Level 10  
    Witam wszystkich kilka dni temu zakupiłem auto jak w temacie i mam mały problem przez cały czas leci zimne powietrze (nawet gdy wskaźnik jest na ciepłym) z nawiewu. Był bym wdzięczny za szybką odp. Z góry dziękuje.
    presmen74
    Level 11  
    Prawdopodobnie poprzedni właściciel nasypał środek uszczelniający do chłodnicy i zrobił to nie umiejętnie czego efektem jest przytkanie kanalików w centralce a czasami również w chłodnicy , czy nie gotuje się ?
    image1986
    Level 10  
    Witam w tym momencie nie jestem wstanie wiarygodnie odpowiedzieć na pytanie bo nagrzewnica jest odłączona (samochód kupiłem z odłączoną nagrzewnicą) ale właściciel mówił że się nic nie działo (mówił że może być dziurawa ale ja wolę się poradzić) a odłączona jest bo przy niej grzebał aż się boję co tam jest na robione pewnie niezła masakra dziękuje za odp
    jurad26
    Level 10  
    Jeżeli jest odłączona i masz możliwość wyjęcia jej, to można sprawdzić szczelność. Jeżeli nie ma możliwości wyjęcia a szybciej będzie ją podłączyć, to trzeba tak zrobić, dobrze ją odpowietrzyć i dopiero sprawdzić czy przepływa płyn, czy jest gdzieś zatkany wlot płynu. Jeżeli był zakładany gaz, może być wadliwie umieszczony trójnik do podgrzewania gazu i płyny nie szły do nagrzewnicy tylko wracały na chłodnicę. Płyn wybiera lżejszą drogę. Jak ma jakiś opór w nagrzewnicy, to nie popłynie i wtedy nagrzewnica może się zamulić przez np okres wiosenno letni. Ja miałem tak w silniku 2,2. Musiałem założyć opaskę na drogę do gazu i wtedy większe ciśnienie szło na nagrzewnicę.
    image1986
    Level 10  
    Dziękuje za odp nagrzewnica została już naprawiona po pierwsze była zatkana po drugie pęknięta (plastik) zawiozłem ją do spawania i teraz jest ok trochę się namęczyłem ale wszystko działa jak należ pozdrawiam.
    Ew-Ad-ATQ
    Level 1  
    A czy kolega image1986 mógłby opisać jak wyjął to cudo? Nie wiem czy muszę rozbierać całą deskę czy tylko jakąś część?