Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mondeo,al 700,nie przełącza się na gaz

Labobas 13 Wrz 2010 15:12 2047 4
  • #1 13 Wrz 2010 15:12
    Labobas
    Poziom 17  

    Kurde,dzisiaj 13sty i sie stalo.Dioda mruga,pykne w przełącnik i gaśnie(auto chodzi na pb)tak jak powinno być,potem nacisne i znowu w trybie jakby czuwania i mruga,dodaje gazu obroty się zwiększają,dochodzi do momentu przełączenia na gaz,dioda szybciej mruga,puszczam gaz,obroty spadają,dioda gaśnie,a potem znowu na wolnych obrotach sobie mruga......i nie wiem o co kamon,spotkaliscie się z takim czymś?
    Właśnie przeglądałem podobne problemy,ale wszystkim się dioda normalnie świeciła albo wogóle,a tu .zagadka......

    0 4
  • #2 19 Wrz 2010 19:57
    fisto
    Poziom 18  

    sprawdź bezpieczniki i masy od sterownika przelutuj ewentualnie.

    0
  • #3 20 Wrz 2010 15:22
    Labobas
    Poziom 17  

    Bezpieczniki sprawdzone były,nic nie dało...........ale problem rozwiązałem.Napisze,moze komuś sie przyda.
    Wyjąłem kompa,wziłąem na stól,lutownica,przelutowałem wszystko w stykach złącza,podpiołem i gra.Jedyne co nie moge się połączyć,ale myśle,że wymienie wtyczke komunikacyjną z kompa bo zaśniedziało i wtedy może polączy się.

    0
  • #4 10 Paź 2010 20:28
    bolekslawek
    Poziom 9  

    Miałem taki sam problem,a przyczyną był padnięty czujnik gazu znajdujący się między wtryskiwaczami,a reduktorem (parownikiem).

    0
  • #5 11 Paź 2010 09:09
    707067
    Użytkownik usunął konto