Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problemy z dźwiękiem, zacinanie przy otwieraniu stron

13 Wrz 2010 23:37 1734 2
  • Poziom 8  
    Witam, piszę tutaj ponieważ już zupełnie nie wiem co robić. Na początek podam może konfigurację: AMD Phenom II X3 710 2,6 ghz; płyta Asus M4A77TD Pro; Nvidia GF 9800 GT; 4096 mb ram; karta dźwiękowa (zintegrowana) VIA VT1708S; dysk SAMSUNG HD502HJ 500gb; Windows 7 Home Premium 64 bity... Otóż problemem jest dźwięk, który notorycznie "zacina się", gdy słucham muzyki (winamp, wmp) jednocześnie przeglądając strony na necie (szczególnie przycinanie dźwięku nasila się przy wchodzeniu na takie strony jak: interia, wp, gazeta, onet). Zauważyłem, że przy otwieraniu powyższych stron znacznie skacze zużycie procesora... Problem występuje na przeglądarkach google chrome, firefox, a o dziwo na poczciwym IE nie. Próbowałem już wszystkiego by temu zaradzić, od przyznania winampowi w menedżerze zdań wysokiego priorytetu, po instalację najnowszych sterowników do karty dźwiękowej... Nie pomaga kompletnie nic. Czy mógłby mi ktoś pomóc? Sorry za kiepską jakość tego posta, ale jestem już zmęczony kilkugodzinną "walką" z tym ustrojstwem ;)


    Popraw tytuł - pkt 11 i 11.1 Regulaminu

    Matuzalem
  • Poziom 25  
    wysokie uzycie procesora zwiazane jest byc moze z wyswietlanymi filmami reklamowymi, postaraj sie zaktualizowac media player, adobe i inne multimedi
    alne dodatki
  • Poziom 8  
    Nie chcę zapeszać, ale chyba rozwiązałem problem... Otóż był nim Outpost Firewall (6.7.2), ponieważ od momentu gdy zmieniłem go na Comodo wszystko jest ok (jak na razie)... No cóż, bywa i tak, szkoda bo do tej pory byłem zadowolony z tamtej zapory.