Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mazda 626gf 97r. programowanie pilota centralnego zamka

Marek9009 15 Sep 2010 17:44 16055 6
    Marek9009
    Level 1  
    Witam i proszę o pomoc, a mianowicie chodzi mi o opisanie całej procedury programowania pilota centralnego zamka w madzi 626gf z 97 roku. Nie działa mi pilot i podejrzewam że jest po prostu rozkodowany. Baterię wymieniałem. Centralny z kluczyka działa bez problemu.

Dziękuję i pozdrawiam:D
    matrixs
    Level 25  
    Programowanie spróbuj tego
    - niezbędne są wszystkie piloty
    - wyjąć kluczyk z zapłonu
    - zamknąć wszystkie drzwi
    - otworzyć drzwi kierowcy
    - następujące czynności powtórzyć w ciągu 24 sekund:
    * kluczyk w wyłączniku zapłonu obrócić 3 razy w położenie ON i następnie ponownie w położenie LOCK
    * wyciągnąć kluczyk
    * trzykrotnie nacisnąć wyłącznik oświetlenia wewnętrznego w drzwiach kierowcy w słupku
    - wciskasz 2xguzik na każdym pilocie
    * drzwi powinny się zablokować i odblokować
    * jeśli tak nie jest odczekać 40 sekund i powtórzyć proces od czynności "otwieranie drzwi kierowcy"
    - dwukrotnie nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania na każdym z pilotów
    - każdorazowo po użyciu pilota drzwi muszą się zablokować i odblokować
    - jeżeli nie wykonać czynności:
    * jednokrotnie nacisnąć wyłącznik lampki oświetlenia w drzwiach kierowcy
    * drzwi muszą się zablokować i odblokować dwukrotnie
    * powtórzyć proces od czynności "otwieranie drzwi kierowcy"
    behamod
    Level 2  
    a moze znasz podobna procedure do mazdy 626 GE 96r, na poczatku po otwarciu dzrzwi mialem z 30s na odpalenie samochodu zanim mi sie imobilajzer wlaczy, wtedy przy kierownicy moglem wtyknac w gniazdo imobilajzera i go odblokowac teraz mi ten maly (nie wiem jak nazwac pilocik powiedzmy) nie dziala i musze z pilota alarmu kliknac zeby odblokowalo
    piokozi
    Level 10  
    Posiadam mazdę 626 gf 2 litry w benzynie z 2000r.Nie działa mi pilot od centralnego zamka ale posiadam tylko jeden pilot.Próbowałem skorzystać z tej procedury , ale bardzo proszę o uściślenie czy przez cały czas drzwi kierowcy muszą być cały czas otwarte?
    Bateria jest nowa , a od momentu "otwarcia drzwi kierowcy" po wciśnięciu 2 razy guzika pilota nic się nie dzieje , zaś po ich zamknięciu centralny kilka razy drzwi zamyka .Bardzo proszę o opis całej procedury bardzo dokładnie /jak chłop krowie na rowie/ :D
    szymonnl
    Level 2  
    Witam, posiadam Mazde 626 glx z 1997roku - posiadam jeden kluczyk i jeden pilot gamma - kształt prostokątu i dwa przyciski (jasno szary do dezaktywacji alarmu oraz czarny do otwierania i zamykania drzwi) po wymianie baterii na parkingu hipermarketu alarm zwariował - troche pokombinowałem i okazało się że zaczął reagować gdy miałem kluczyk przekręcony w pozycji otwierania w drzwiach i naciskałem otwarcie drzwi w pilocie. Jednak od tego czasu pilot bez problemu zawsze otwiera mi centralny zamek lecz go nie zamyka tylko uzbraja (migacze świecą i alarm się uzbraja przy otwartych drzwiach) dodam że nie wiem czy wcześniej centralny zamykał wszystkie drzwi z kluczyka gdyż zawsze korzystałem z pilota. Pomóżcie mi to zakodować lub doradźcie żebym kupił centalny zamek uniwersalny i jaki !!! sajmonmakowski(malpa)gmail.com gg 33147756 :cry:
    lukaszek27l
    Level 10  
    witam ja mam mazde gf 1999 r. ditd i przeprowadzilem proces kodowania wdg. wyżej opisanego schematu i zadzialało zamki zaczely sie zamykac i otwierac ale pilot dalej nie działa ! niby sie zgrało a pilotem dalej sie nie otworzy !! dodam ze mam jeden pilot tylko i nową baterie dobrą !! co jest grane caly proces przebiegł niby ok !! ale nie dziala pilot ! jest tak jak przed programowaniem !! proces powtarzalem kilka razy ale pilotem się nie otworzy !! pomocy
    hunter418
    Level 12  
    Witam mam podobny problem. Po wymianie baterii w pilocie, pilot nie działa. Załatwiłem drugi pilot sprawny 100%, nic. Kupiłem moduł sterowania pilotem i dalej nic. Centralka z kluczyka działa poprawnie i jak zewre styki otwórz zamknij przy module pilota działa. Czy ktoś ma jakieś jeszcze pomysły.