Witam. tak jak w temacie posiadam autko renault clio 2 z 1999r. od jakiegoś czasu pojawił się problem w postaci falujących obrotów. byłem u mechanika, podłączyłem go do kompa i wywaliło parę błędów, część dało się skasować a część nie. ostatecznie kazano mi wymienić przepustnicę. na necie trafiłem na aukcję w której pan sprzedaję używane przepustnice i tu najważniejsze do renault clio 2 1998-2005 i innych modeli tej firmy ( renault). zdziwiło mnie to bo słyszałem że różne roczniki mają różne modele przepustnic. jako że nie można zamieszczać na forum linków do aukcji tak więcej nie mogę już nic powiedzieć poza tym że aukcja ma tytuł "PRZEPUSTNICA 1.2 D7F CLIO CLIO II KANGOO TWINGO" i kosztuje 220zł. ogólnie wszystkie dane techniczne się zgadzają tj. model silnika, liczba zaworów, rocznik itp. wiem że lepiej kupić nową ale taka "nóweczka" kosztuje ponad 600zł.proszę o pomoc w wyborze.
PS. trafiłem na forum na jeden temat wart uwagi ale niestety, tego co potrzebuje, nie było.
PS. trafiłem na forum na jeden temat wart uwagi ale niestety, tego co potrzebuje, nie było.