Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nokia 5130 zalana, włącza sie i po chwili wyłącza

17 Wrz 2010 21:13 5294 14
  • Poziom 14  
    Witam

    Problem jak w temacie, telefon normalnie się uruchamia, aż do momentu ustawiania godziny i daty. Wtedy gaśnie wyświetlacz, ale po naciśnięciu któregoś klawisza, z powrotem się zapala i dalej wyświetla ustawiani daty i godziny, z tym że nie można ich ustawić bo nie działa żaden przycisk. Po chwili wyświetlacz znowu gaśnie, a po naciśnięciu któregoś klawisza znowu zapala i tak w kółko. Po kilku razach gaśnie i już się nie zapala.

    Telefon płukałem dwukrotnie po kilkanaście godzin w spirytusie i dokładnie suszyłem. Żadnych zmian. Czy jest szansa że to problem z softem?

    Pozdrawiam
  • Spec od GSM
    Po co brać się od razu za HW? Zapewne przeflashowanie wystarczy, ten model jest bardzo niestabilny softowo.
  • Moderator - GSM
    Emil19911991 napisał:
    Przeflashowanie, czyli przeinstalowanie softu?

    A jaka jest różnica? :-D
  • Poziom 14  
    Emil19911991 napisał:
    Nie wiem, dlatego pytam:D Przeinstaluje soft, zobaczymy czy pomoże.

    Powiedz kolego czy swieży sofcik pomógł, kupiłem taka samą nokie na allegro niby nie zalana ani nic, wyłącza sie po ustawieniu daty, ciekawi mnie czy soft ja postawi na nogi
  • Poziom 14  
    No to dobrze mam nadzieje że w moim przypadku bedzie tak samo, jak tylko dostane telefon podziele sie wynikami POZDRAWIAM
  • Poziom 38  
    Przeważnie pomaga zmiana softu, ale w wielu przypadkach jest wadliwy układ combo i po jakimś czasie znowu pada soft.
  • Poziom 14  
    No i udało sie, telefon po przeflashowaniu phoenixem wstał i jak narazie wszystko działa, mam nadzieje ze juz tak zostanie
  • Poziom 2  
    Witam. Także mam ten problem. Telefon sam sie resetuje. Chociaż zastanawia mnie czy to wina softu. Ponieważ telefon działa prawidłowo na zasilaniu zewnętrznym (ładowarka).
  • Poziom 14  
    Sprawdz styki bateri, jak to nic nie pomoże to może nowy soft coś pomoze.
    Jak na razie zrobiłem już 9 sztuk w zaciszu domowym, w wiekszości pomaga soft tylko jednej nie udało mi sie uratowac.
  • Poziom 2  
    Styki dobrze są ustawione. Wszystko sztywno siedzi. Więc pozostaje soft.
  • Poziom 14  
    No to bierz się za soft na forum znajdziesz poradnik jak to zrobisz phoenixem, soft sciagnij z navifirm, tylko pamietaj zebyś go nie zaniżył bo nie odpalisz telefonu

    No i sam mam problem, 5130 niby nie zalana, po flashu wisi na LOGO NOKIA, dodam że wcześniej przy próbie właczenia tylko zawibrowała i koniec.
    Na początku wszystko ładnie, a pod koniec podaje log :
    Code:

    Starting to recover the phone
    Recoverying phone
    Initializing
    Waiting for communication response: 1
    Error 0x8401F121 communicating to phone. Unable to verify comm.
    Warning: Unable to communicate to product after flashing
    Scanning image files...
    ERROR: Unable to detect device 0x8401F145. Check USB connection
    ERROR: Product recovery failed
    Unable to set the phone to flash mode. Unable to flash.
    Starting to recover the phone
    Recoverying phone
    Initializing
    Scanning image files...
    Unable to set the phone to flash mode. Unable to flash.
    All operations completed
    Product flashing aborted