Witam, zakupiłem używaną drukarkę jak w temacie, Samsung ML-1520, drukarka została przywieziona z Niemiec i kupiłem ją w takim stanie w jakim była. Drukarka po sprawdzeniu wygląda na sprawną, lecz jej wydruki są tragiczne, po wydrukowaniu strony diagnostycznej z drukarki (wciśnięty i przytrzymany przycisk na drukarce) okazało się że ma ona wydrukowane 4600 stron. Tak więc toner do wymiany. W drukarce jest toner oryginalny Samsunga (prawdopodobnie nie jest to toner startowy tylko zwykły, ale nie jestem pewien).
Teraz moje pytanie:
Czy regeneracja toneru (zakup zasypki/proszku) jest w przypadku tej drukarki opłacalny ? Czy lepiej kupić toner zamiennik ?
Czy zregenerowany toner odbiega jakością wydruku od nowego zamiennika ? Drukarka będzie używana do zwykłego domowego drukowania, więc nie wymagana jest nie wiadomo jaka jakość wydruku, ale dobrze by było żeby wydruki były estetyczne.
Ewentualnie gdybym zdecydował się na regenerację to jaką zasypkę kupić (na co zwracać uwagę) i czy powinienem wymienić coś jeszcze (np. bęben światłoczuły) ?
Proszę o wszelkie rady i sugestie.
Pozdrawiam, Motyka Michał (motykami).
Teraz moje pytanie:
Czy regeneracja toneru (zakup zasypki/proszku) jest w przypadku tej drukarki opłacalny ? Czy lepiej kupić toner zamiennik ?
Czy zregenerowany toner odbiega jakością wydruku od nowego zamiennika ? Drukarka będzie używana do zwykłego domowego drukowania, więc nie wymagana jest nie wiadomo jaka jakość wydruku, ale dobrze by było żeby wydruki były estetyczne.
Ewentualnie gdybym zdecydował się na regenerację to jaką zasypkę kupić (na co zwracać uwagę) i czy powinienem wymienić coś jeszcze (np. bęben światłoczuły) ?
Proszę o wszelkie rady i sugestie.
Pozdrawiam, Motyka Michał (motykami).