Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

PIONEER VSX-808RDS

17 Wrz 2004 10:58 2838 5
  • Poziom 22  
    Na CD zarówno z wejścia analogowego jak i cyfrowego dźwięk na stereo i prologic prawidłowy. Natomiast gdy podłączy się na wejście cyfrowe DVD z dźwiękiem DTS lub DOLBY DIGITAL na krótko zidentyfikuje dźwięk, w głośnikach pojawi się szum i następuje blokada głosu.
  • Poziom 24  
    Witam,
    Uszkodzenie jest w bloku DSP (pionowa płyta po prawej stronie).
    Oblutuj wszystkie układy scalone pamięci tj. IC9371,IC9372,IC9373 oraz IC9374.
    Powinno pomóc.
    Gobio
  • Poziom 20  
    Witam. Przelutowanie udkladow pomaga na krotka mete. Producent zaleca zamontowanie podstawki pod pamiec flash,na ktorej powstaja zimne luty na skutek termicznego odksztalcania sie laminatu. Sprzet po przelutowaniu potrafi podzialac bez problemu 1-3 lat,juz mialem powtorki po takiej naprawie. Pozdrawiam.
  • Poziom 15  
    Mam nastepujący problem.Po włączeniu urządzenia wszystko wydaję się działać prawidłowo prócz dzwięku.Nie ma go na wyjściu.Nie dochodzi do wzmacniaczy.Również nie działa regulacja głośności.Po zwarciu na krótko regulatorów głośności na wyjściu pojawia się dźwięk ale nie na maximum głośności tylko taki cichy.Przypadkowo nie podłączyłem taśmy łączącej płyte czołową z płytą DSP konektor CN201.I zaczeła działać regulacja głośności a na wyjściu jest elegancki dźwięk w trybie DIRECT.Przy przełączeniu na inne tryby (regulacja TREBLE czy BASS,bądź włączenie LOUNDESS dźwięk jest stłumiony,czasem zacznie burczeć i znika).Wspomniana wyżej tasiemka przesyła sygnały pomiędzy układami IC9501 - (PD5502A) a IC201 - (PDG252A),w momencie jak ją podłącze dzwięk natychmiast znika.Czasem po odłączeniu tej tasiemki na wyjściu jest poszarpany dźwięk ale zmieniając regulację głośności bądź dotykając tasiemki - przyłączonej do płyty przedniej udaję się uzyskać czysty dźwięk.Może ktoś ma na to jakiś pogląd??
  • Poziom 20  
    Witam. Dzis nie moge specjalnie duzo pomoc. Proponuje tak jak poprzednio bylo napisane przelutowac dokladnie uklady scalone na plycie DSP. Jezeli to pomoze to na jakis czas bedzie spokoj. Jak to nie pomoze to bede myslal dalej:) Pozdrawiam.
  • Poziom 15  
    Doszedłem na płycie DSP była "skopcona" cewka L9809 przez co nie było 3V na zasilanie pamięci itp.Efekt?? Amplituner się włącza i normalnie gra w stereo na DIRECT.Przy próbie regulacji bas TREBLE włączeniu DSP lub DOLBYNR w głośnikach kompletna cisza.Ktoś ma jakiś pomysł??Dodatkowo dodam że zaczął sie grzać układ IC9501 (PD5502A).