Po kilku sekundach od wlaczenia powinno byc slychac klikniecie[zalaczenie] przekaznika podajacego sygnal na wyjscie glosnikowe, jednoczesnie powinna zaswiecic czerwona dioda -curent drive.Jesli tak nie jest swiadczy to o usterce ukladu sterowania przekaznika lub samego przekaznika. Mozliwa przyczyna moze byc tez zwarcie na wyjscu [kable lub glosniki] lub co najgorsze-pojawienie sie napiecia stalego na wyjsciu koncowki mocy jesli jest uszkodzona.
sprawdź luty na przekaźniku ewentualnie sprawdź po wylutowaniu sam przekaźnik czy dziala i tak jak kolega wyżej pisal zobaz czy nie masz napięcia stałego na przekaźniku albo zwarcia od przekaźnika do tranzystorów mocy
Przed wczoraj napisalem tu ze na koncowce w tym wzmacniaczu jest uklad SVI3206 a nie jak ktos duzo wyzej napisal ze tranzystory mocy i moj post wykasowano Mam takiego Technicsa i wiem napewno co w nim jest ale ktos zbiera widocznie punkty u moderatora
Witam w moim suv670 czerwona dioda wyłacza się /odcinając głośniki/ po tym jak wzmacniacz pogra trochę z czterema głośnikami . Pytanie , czy to brak dobrego chłodzenia czy raczej uszkodzony svi ? Z jedną parą głośników gra ok , chociaż nie testowałem go tak ostro jak ostatnio z tymi czterema kiedy mnie zawiódł.
Decyzja zapadła, zamontuje mu dwa wiatraki na radiator plus termostat. Do cichego grania wystarczy bez wiatraków a na imprezie i tak nie będzie ich słychać.