Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka Candy CTG 1156, jak zrobić reset?

pe-jak_paulina 21 Sep 2010 14:35 33575 5
    pe-jak_paulina
    Level 1  
    Przy wirowaniu pralka kończy pracę zostawiając pół bębna wody. Z węża leciały syfy. Jeżeli w odpowiednim momencie wirowania zrobi się Pauzę i dmuchnie w rurę odprowadzającą wodę pralka dokończy pranie prawidłowo - wywiruje do końca.
    I oto pytanie:
    1. Jak usunąć z wnętrza pralki ewentualne brudy (filtr został oczyszczony także można go wykluczyć).
    2. Jak zresetować Programator w tejże pralce?
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam.
    Paulina.
  • Helpful post
    podgor1990
    Level 11  
    Reset wykonuje się poprzez długie przytrzymanie przycisku anuluj lub stop.
  • Helpful post
    superoki
    Level 14  
    Jeżeli koniecznie chcesz brać się za to sama to zajrzyj pod spód pralki i już sam widok powinien Ci podpowiedzieć co zrobić. Od zbiornika bębna do pompy odprowadzającej wodę z pralki powinien dochodzić taki grubszy wąż - należy go zdjąć (prawdopodobnie montowany jest na opaskach metalowych) i wyczyścić. Dalej zdejmij również wąż spustowy czyli ten którym woda odprowadzana jest do kanalizy - on też będzie nałożony na jeden króciec pompy spustowej - i go wyczyść.
    Powodzenia :)
    plusik67
    Level 10  
    Witam. Mam problem z Candy 1166. Nie pobiera wody!!! Filtry, węże poczyściłem,światełka się palą,po włączeniu kręci ale nie nalewa wody???Kręci ale tak jak by wylewała na pusto wodę i wirowała!
    Proszę o radę.
    podgor1990
    Level 11  
    Powiedz jeszcze czy elektrozawór się otwiera?
    quasar777
    Level 10  
    podgor1990 wrote:
    Reset wykonuje się poprzez długie przytrzymanie przycisku anuluj lub stop.
    Potwierdzam, miałem również problem z Candy CTG1166, na dowolnie ustawionym programie, tylko wypompowywała wodę i wirowała, bez wcześniejszego nabrania wody. Po przytrzymaniu przycisku start/pauza przez ok. 1 minutę, nastąpił reset, a po ponownym włączeniu pralka zaczęła pracować zgodnie z wybranym programem.