Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jumper III 2.2 Hdi brak komunikacji z ECU silnika

monterek3 21 Sep 2010 18:01 14179 11
    monterek3
    Level 16  
    Witam, jak w temacie, auto zgasło podczas jazdy, instalacja elektryczna przemierzona w/g schematu, zasilania na ecu i CAN OK, podłożony drugi ECU silnika, druga podstawa bezpieczników, body. Na identycznym Jumperze sterownik silnika żyje i diagnozuje sie, u mnie w aucie sterownik silnika nie wysyła masy na przekaźnik główny zasilania ECU. Ma ktoś jakieś pomysły??? Pozdr.
    jurekk55
    Level 36  
    Wyłącznik przeciążeniowy?
    monterek3
    Level 16  
    Wyłącznik przeciążeniowy czy raczej inercyjny ( ten który rozwiera obwód przekaźnika pompy paliwa )???

Jeżeli to ten... to on podaje masę tak jak na schemacie :(

Pozdr.
    Heniek1234
    Level 15  
    witam zadzwon moze ci poradze 609749307
    jurekk55
    Level 36  
    monterek3 wrote:
    Wyłącznik przeciążeniowy czy raczej inercyjny

Pozdr.

Juper III-ile jest przewodów 2 czy 3 ??
    sylvo22
    Level 11  
    wyłącznik przeciązeniowy to raczej nie ja bym stawiał na czujnik połorzenia wału moze być z nim problem albo z jego okablowaniem a brak komunikacji moze być spowodowany nieodpowiednim slotem

Dodano po 5 [minuty]:

a i pamiętaj ze przy zmianie ecu musisz zamienić transponder i klucz
    dla pewności sprawdz immobilajzer
    monterek3
    Level 16  
    Na czujniku przeciążeniowym są 3 przewody. W/g schematu: 1 masa, 2 ecu silnika kostka B pin M3 i wyjście na Body, 3 przekaźnik pompy paliwa.

Co do immo ... podkładam komplet : Body, klucz, ECU.
    Diagnoza robiona Lexią.

Pozdr.
    Anonymous
    Anonymous  
    Heniek1234
    Level 15  
    witam znalazlem architekture jumper3 przedzwon
    monterek3
    Level 16  
    Hmm, co do immo i odczytu transpondera... Zrobiłem jeszcze jedną próbę u kolegi na takim samym Jumperze. Podłożyłem samo ECU silnika (w aucie jest body i klucz kolegi ) i sterownik podaje masę na przekaźnik, fakt faktem że pali się kontrolka od immo (taka kłódka) ale ECU się diagnozuje. Can puściłem bezpośrednio body- ECU silnika, masy i zasilania OK ( nie ma ich aż tak duzo). Nie mam pomysłu... Poprostu zaklętę auto :/

Pozdr.
    mariocytryna
    Level 11  
    Czy sprawdzałeś instalację po zdemontowaniu przedniego lewego reflektora przewody w wiązkach potrafią nieźle się poprzecierać no i złącza taż gniją
    nie wspomnę o wodzie w kalkulatorze silnika?