Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peuegot Boxer 2.2 HDI Nie odpala

GryzliPl 22 Sep 2010 19:01 17010 9
    GryzliPl
    Level 10  
    Witam. Posiadam w.w. Boxera. Rzadko nim jeżdżę. Po kilka dniach postoju nie chciał odpalić. Zaprowadziłem go do Serwisu Peuegot-a gdzie po podłączeniu komputera powiedzieli że regulator ciśnienia paliwa padł. Wymienili go na nowy i bez efektu. Potem kolejny regulator nowy i nic. Zapłaciłem kupę pieniędzy i kazali zabrać auto. Robię na własną rękę! Pompka zasilająca OK.Wymieniłem całą pompę CR i na wtryski już idzie paliwo zaraz po włączeniu zapłonu. Samochód na 1 sekundę zapala zaraz po rozruchu i za chwilę gaśnie.
    Jeśli ktoś ma pomysł niech coś podpowie. Na komputer już nie jadę bo bez grosza zostanę. Czy po przekręceniu zapłonu powinno paliwo podawać na listwę? Na starej pompie tego nie było.
    Poproszę o pomoc.
    GryzliPl
    Level 10  
    Dziś wymieniłem czujnik ciśnienia paliwa w rampie, czujnik obrotów wałka rozrządu i czujnik położenia wału. Ciągle ten sam efekt. Kontrolka od immo zachowuje się normalnie. Ma może ktoś jakąś radę? :cry:
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zrób dobrą diagnostykę, w ten sposób wymienisz całe auto.
    GryzliPl
    Level 10  
    czy coś może blokować kalkulator wtrysku. Rozrząd wydaje się być OK.
    miler80
    Level 34  
    Problem może być w kostce przyłączeniowej czujnika na listwie CR (ten od spodu listwy) Ja też taki przypadek miałem z takim samym Peuegotem. Ruszaj przewodami przy szynie i pompie i próbuj zapalić. Podegnij piny przy kostkach regulatora i czujników.
    GryzliPl
    Level 10  
    Poruszałem wszystkimi kostkami i nic. Sprawdzałem miernikiem to nawet napięcia pokazuje. Za 3 dni będzie u mnie gość od diagnostyki. Może cos poradzi.
    Michu10
    Level 32  
    GryzliPl wrote:
    Zaprowadziłem go do Serwisu Peuegot-a gdzie po podłączeniu komputera powiedzieli że regulator ciśnienia paliwa padł. Wymienili go na nowy i bez efektu. Potem kolejny regulator nowy i nic. Zapłaciłem kupę pieniędzy i kazali zabrać auto.
    Poproszę o pomoc.

Nie umiesz postawić na swoim, ja raczej auta bym nie odebrał , no bo niby jak?
    GryzliPl
    Level 10  
    Twoja odpowiedz jest mi bardzo pomocna. Dzięki ale auto nadal nie pali!
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Oczekujemy odpowiedzi.
    GryzliPl
    Level 10  
    Po dokonaniu diagnostyki okazało się,, brak synchronizacji". Rozrząd OK. Problem był w tym że po wymianie pompy CR został minimalnie przesunięty czujnik położenia wałka rozrządu. następnie z braku wiedzy wymieniłem go na nowy. Ma on regulację 2 mm w każdym kierunku. Sposobem ustawienia odpowiedniej pozycji było kręcenie rozrusznikiem i ostawianie ręczne czujnika aż auto zaskoczy. Błahostka a tyle problemu. Tak więc, kiedy auto odpala na 1-2 sekundy powodem może być brak synchronizacji. Autko naprawione. Dzięki. (zamierzam zakupić Lexie)
    Pozdrawiam:D