Koledzy posiadam Laptopa Toshiba A200 i wystąpił u mnie problem z matrycą. Matryca nie raz zaczęła się blokować, a mianowicie w niektórych momentach leciały kreski po całym ekranie. Posiadałem również starszy model Toshiby A135 i pomyślałem że to jest wina tasiemki łączącej ekran z płytą główną. Wpadłem na pomysł aby przełożyć tasiemką z Toshiby A135 do Toshiby A200. Gdy przełożyłem tą tasiemkę to nic nie było na ekranie, ale taśma zrobiła się ciepła. Kiedy to zauważyłem natychmiast wyłączyłem laptopa i odłączyłem taśmę. Postanowiłem włożyć tą starą taśmę orginalną i laptop niby rusza ale na ekranie ciemność. Pomyślałem że uszkodziłem kartę graficzną, ale gdy podłączyłem pod gniazdo w laptopie telewizor to wszystko jest ok, na telewizorze wszystko ćwiczy.
Podpowiedzcie koledzy czy mogłem spalić kartę podłączając tą taśmę. Jak by to sprawdzić, czy nie uszkodziła się karta graficzna. Czy jak by się spaliła to miał bym obraz na telewizorze?
Podpowiedzcie koledzy czy mogłem spalić kartę podłączając tą taśmę. Jak by to sprawdzić, czy nie uszkodziła się karta graficzna. Czy jak by się spaliła to miał bym obraz na telewizorze?