Mam następujący problem z Renault Master 2,5 dCi z 2003 roku 120 konny. Problem polega na tym że po przekręceniu stacyjki w dalszym ciągu nie zapalają się żadne kontrolki tylko w dalszym ciągu mruga tylko czerwona kontrolka od immobilajzera. Nie działa nic, radio, szyby tylko awaryjki i wszystko to co może funkcjonować bez przekręcania kluczyka. I teraz moje sugestie:
1. Immo się rozkodował( wydaje mi się że wówczas by wszystko się paliło tylko silnik by nie odpalał )
2. Uszkodzona stacyjka
3 . Jakiś przekaźnik
4. Bóg wie co jeszcze innego...
Nie jestem specjalistą w tej kwestii i tylko czysto teoretyzuje, auto już zaprowadziłem do elektryka ale chciałbym się dowiedzieć czy któryś z forumowiczów spotkał się już z takim przypadkiem i może mi odpowiedzieć na tą zaistniałą sytuację.
Pozdrawiam
Piotr
1. Immo się rozkodował( wydaje mi się że wówczas by wszystko się paliło tylko silnik by nie odpalał )
2. Uszkodzona stacyjka
3 . Jakiś przekaźnik
4. Bóg wie co jeszcze innego...
Nie jestem specjalistą w tej kwestii i tylko czysto teoretyzuje, auto już zaprowadziłem do elektryka ale chciałbym się dowiedzieć czy któryś z forumowiczów spotkał się już z takim przypadkiem i może mi odpowiedzieć na tą zaistniałą sytuację.
Pozdrawiam
Piotr