Jak naprawić expres w którym cieknie woda podczas zaparzania kawy, dodam ze wymiana uszczelki nic nie pomogła.
dzięki
dzięki
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theretmjumper wrote:...prosze o pomoc co moze byc przyczyna
tmjumper wrote:...prosze o pomoc co moze byc przyczyna
nioop wrote:naturalnie..
Tj. w pierwszej kolejności kupujemy odkamieniacz..
I oczywiście odkamieniamy ( powtarzam to tutaj wiele razy ale powtórze jeszcze raz - Żadnych octów, kwasków, cytryn czy bananów, zwykły odkamieniacz za 2 zł )
Potem odkręcamy sitko w głowicy.. (Jak ekspres wystygnie) i pod sitkiem na płaski śrubokręt będzie jeszcze jedna śrubka.. Odkręcamy ją ostrożnie, bo tam będzie gumowy grzybek na sprężynce.. - Czyścimy grzybek i rozciągamy delikatnie sprężynkę..
Skręcamy wszystko i sprawdzamy.. Powinno pomóc - Jeżeli się nie uda będziemy dalej instruowaćAle powinno się udać
Jardo wrote:Wężyk przetarł się o ostrą krawędź metalowego szkieletu od wibracji.
teleserwis wrote:A ja mam taki przypadek, expres robi pół filiżanki kawy zamiast cała,ustawiony oczywiście na maxa, od pewnego czasu tak się dzieje, odkamieniony oczywiście był, gdzie może leżeć przyczyna?
nioop wrote:naturalnie..
I oczywiście odkamieniamy ( powtarzam to tutaj wiele razy ale powtórze jeszcze raz - Żadnych octów, kwasków, cytryn czy bananów, zwykły odkamieniacz za 2 zł )
Potem odkręcamy sitko w głowicy.. (Jak ekspres wystygnie) i pod sitkiem na płaski śrubokręt będzie jeszcze jedna śrubka.. Odkręcamy ją ostrożnie, bo tam będzie gumowy grzybek na sprężynce.. - Czyścimy grzybek i rozciągamy delikatnie sprężynkę..
Skręcamy wszystko i sprawdzamy.. Powinno pomóc - Jeżeli się nie uda będziemy dalej instruowaćAle powinno się udać
tommyv1 wrote:nioop wrote:naturalnie..
Tez mam problem z cieknącą woda dookoła kolby. Chciałem spróbować tego sposobu ale po zdjęciu sitka nie mam śrubki tylko tak jak na zdjęciu... jak się dostać do tej śrubki na płaski śrubokręt? Prosiłbym o pomoc.