Jakiś czas temu zauważyłam że pęknęła obudowa przy zawiasie. Ponieważ jestem zielona w tym temacie, nie umiem za bardzo wytłumaczyć o co mi chodzi więc zrobiłam parę zdjęć... . Chodzi mi głównie czy idzie to naprawić, jeśli tak to gdzie ?
Jaki to jest laptop? LG E500? Można by się pobawić w klejenie tego lecz to nie daje gwarancji, że to będzie trzymać, a wręcz pewne że nie będzie gdyż jest to miękkie tworzywo.
Nie są to ogromne koszta więc myślę iż warto by wymienić pęknięte elementy tzn. ramka matrycy i klape matrycy. Koszt pierwszego to około 20zł, a klapy około 60-100zł około. Około gdyż nie znam cen wszystkich części laptopów i ceny mówię orientacyjnie.
Ten model laptopów ma coś w sobie w tymi zawiasami bo nie pierwszy raz spotykam się z pęknięciami w tym miejscu.
Naprawić to można w serwisie no chyba że na własną rękę można próbować
Ja takie rzeczy naprawiam lutownicą z niską temperaturą. Nadlewam innym plaskikiem i potem piłuję. W tym przypadku jest gorzej, bo zawias ma straszna siłę. Polecałbym podłożyć blaszkę, która mocowałaby zawias dalej na większej powierzchni.
Dołączę się do kolegi. Może ktoś orientuje się gdzie można dostać taką obudowę, jakieś sklepy, hurtownie. Wiem ze mam szukać na allegro i ebayu. Ale zależy mi na czasie.