Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Naprawa obudowy laptopa LG E500

qn944 26 Sep 2010 21:26 5683 4
    qn944
    Level 2  
    Jakiś czas temu zauważyłam że pęknęła obudowa przy zawiasie. Ponieważ jestem zielona w tym temacie, nie umiem za bardzo wytłumaczyć o co mi chodzi więc zrobiłam parę zdjęć... . Chodzi mi głównie czy idzie to naprawić, jeśli tak to gdzie ?
    Naprawa obudowy laptopa LG E500 Naprawa obudowy laptopa LG E500 Naprawa obudowy laptopa LG E500 Naprawa obudowy laptopa LG E500 Naprawa obudowy laptopa LG E500
  • Helpful post
    koliuk
    Level 24  
    Jaki to jest laptop? LG E500? Można by się pobawić w klejenie tego lecz to nie daje gwarancji, że to będzie trzymać, a wręcz pewne że nie będzie gdyż jest to miękkie tworzywo.

Nie są to ogromne koszta więc myślę iż warto by wymienić pęknięte elementy tzn. ramka matrycy i klape matrycy. Koszt pierwszego to około 20zł, a klapy około 60-100zł około. Około gdyż nie znam cen wszystkich części laptopów i ceny mówię orientacyjnie.

Ten model laptopów ma coś w sobie w tymi zawiasami bo nie pierwszy raz spotykam się z pęknięciami w tym miejscu.

Naprawić to można w serwisie no chyba że na własną rękę można próbować :)
    marcopolo2k
    Level 14  
    Ja takie rzeczy naprawiam lutownicą z niską temperaturą. Nadlewam innym plaskikiem i potem piłuję. W tym przypadku jest gorzej, bo zawias ma straszna siłę. Polecałbym podłożyć blaszkę, która mocowałaby zawias dalej na większej powierzchni.
    KAPSEL_17
    Level 10  
    Dołączę się do kolegi. Może ktoś orientuje się gdzie można dostać taką obudowę, jakieś sklepy, hurtownie. Wiem ze mam szukać na allegro i ebayu. Ale zależy mi na czasie.
    qn944
    Level 2  
    Ja oddałam laptopa do naprawy. Znalezienie matrycy zajęło ponad 2 miesiące. Trzeba uważnie śledzić allegro.