Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zniknęło a zarazem nie zniknęło konto administratora

chriss1971 27 Wrz 2010 12:29 1153 2
  • #1 27 Wrz 2010 12:29
    chriss1971
    Poziom 2  

    Witam.

    Problem polega na tym, że miałem założone jedno jedyne konto administratora z hasłem. Poustawiałem sobie tapety, pulpit, w FF dodatki etc,etc. Wszystko było ok, az pewnego deszczowego dnia normalnie po wpisaniu hasła komputer owszem zalogował mnie lecz z ustawieniami pierwotnymi czyli takimi jakie mamy po wgraniu czystej Windy. Mogę wchodzić poprzez dysk C:\Documents and Settings > nazwa konta do swoich zasobów lecz nie poprzez normalne zalogowanie gdyż za każdym razem loguje mnie na koncie admina ale świeżego.
    Czy jest sposób ( prócz poprzenoszenia wszystkiego ) aby wróciły moje pierwotne ustawienia ???

    pozdrawiam
    chriss1971

    PS. próbowałem wylogowywać się, zmieniałam ustawienia poprzez CC Cleaner, Tweak UI . Nic nie pomogło.

    0 2
  • Pomocny post
    #2 27 Wrz 2010 13:00
    Matuzalem

    Poziom 43  

    Wygląda, że profil uległ uszkodzeniu. Skoro zaś tak, to poza utworzeniem nowego i migracją doń plików niewiele da się zrobić - szybka metoda: http://www.searchengines.pl/Uszkodzony-profil-t19090.html (jak zwykle od picasso).
    Potem można z rejestru HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\ProfileList usunąć wpis tego wadliwego (rozpoznać go można po SID-zie), to juz jednak kosmetyka.

    0
  • #3 27 Wrz 2010 15:59
    chriss1971
    Poziom 2  

    Postaram się tak zrobić jak w opisie i dam znać czy pomogło ;)
    Dzięki za linka.

    Dodano po 2 [godziny] 39 [minuty]:

    Właśnie skończyłem kopiować ( - tzn.komputer skończył). Ustawienia zostały przywrócone najbardziej zależało mi na FF i Thunderbirdzie. W każdym razie wszystko hula.
    Gdyby komuś zdarzyło się podobnie jak u mnie, proponuję skorzystać z linku i postąpić zgodnie z opisem. Chwila roboty a system działa bez problemu. Dziękuję dla kolego Matuzalem.
    Pozdrawiam.

    0