Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

polonez caro 1.6gli '95 drgania

30 Wrz 2010 20:27 1250 2
  • Poziom 8  
    Witam ponownie:) Od jakiegoś czasu zauważyłem, że zaraz po uruchomieniu mojego poldzia na zimnym silniku zaczyna nim telepać, buda sie trzęsie, trwa to kilka minut, po czym sie uspokaja i pracuje już normalnie. Czy to oznaka, że nie pracuje na wszystkich garach?? Niedawno zmieniłem świece ale problem pozostał. I czy może to być spowodowane niewłaściwą regulacją zaworów?? Bo nie moge powiedzieć napewno ale wydaje mi sie, że tak zaczęło sie dziać od czasu kiedy mi mechanicy wymienili filtr powietrza i wyregulowali zawory. Fakt, znacznie przycichł po tej regulacji. Dziękuje za każdą pomoc:)

    30 Wrz 2010 19:57
    Re: polonez caro 1.6gli '95 drgania

    A może zamiast od razu uderzać na forum, to najpierw sprawdzisz luz na zaworach, ciśnienie sprężania, stan przewodów zapłonowych i świec...?


    Jak nie pomagasz to nie przeszkadzaj i nie wywalaj tego postu od razu do kosza Panie Błażej. To jest forum "proste pytania początkujących w naprawie samochodu..." a ja właśnie jestem początkujący i zadałem dwa proste pytania zaczynające sie od "czy", więc spodziewam sie chociaż tak prostych odpowiedzi jak "tak" lub "nie".
  • Pomocny post
    Poziom 13  
    sprawdz czujnik temperatury
  • Poziom 8  
    Złącze na kablu od czujnika temperatury zardzewiały, po wyczyszczeniu polonez znowu ssie;p