A więc tak - na razie wstępny opis co i jak, zaś później w miarę testowania mogę dostarczać sukcesywnie nowe informacje.
Sprzęcik w zasadzie spełnia moje oczekiwania poza jednym. Może nie jestem wirtuozem ani akustykiem, ale w zakresie niskich czstotliwości(basy) ma słabe wzmocnienie. Jednak pocieszeniem jest fak, iż prawdopodobnie można podłączyć subwoofer (na rozpisce tego nie zanalazłem), bo w menu regulacji jest opcja sub i można ją zwiększać lub zmniejszać. W każdym bądź razie postaram się to rozgryźć.
Opcje i ich ewentualne zalety:
- nawigacja działa wyśmienicie (na razie testowałem na Automapie 6.6.0), w komplecie jest antena zewnętrzna, siła synału znakomita, nie gubi satelit, a jak nawet (tunel), to momentalnie je odnajduje.(chipset sirf star III) Podoba mi się opcja, która sprawia, że radio gra i tylko na czas komunikatów przełącza się na navi. Z resztą chyba można to zmieniać.
- zestaw głośnomówiący ma bardzo dobrą jakość rozmów, wszystko słychać głośno i wyraźnie,w komplecie jest zewnętrzny mikrofon. Jest też w panelu wewnętrznym, ale nie polecam go używać,bo trzeba głośno mówić, a nawet czasem się wydzierać. Parowanie z telefonem trwa chwilę.
Jeszcze nie sprawdziłem wszystkich opcji, bo np.nie mogę jakoś sprawić by nastąpiło samoczynne włączenie radia przy nadejściu połączenia. Ponadto spodziewałem się, że po wejściu do auta telefon samoczynnie połączy się z carkit, ale tak się nie dzieje - nie wiem dlaczego. Może
ten sprzęt tak ma. Wkurza mnie jak za każdym razem jak wsiadam muszę łączyć się z zestawem audio.
- radyjko jak widać na pierwszy rzut oka ma sporą moc, bo już przy ustawieiu vol na 10 jest głośno,a regulacja chyba do 50(?). Nie sprawdzałem, bo nie chciałem ogłuchnąć. Podają fabrycznie 4x50W.
Jedyna uwaga co do basów, ale jak pisałem na wstępie powalczę z czasem nad subwooferem.
Radio posiada 3 zakresy fm po 6 stacji co daje raze do zapamiętania 18 stacji. Strojenie intuicyjne i bezproblemowe, czułość radia przyzwoita.
- DVD chodzi bezproblemowo, na razie odtwarzałem tylko formaty dvd oraz divx (oba bez problemu). odtwarzanie działa także niezależne, tzn. można podłączyć monitor (nawet 2) np. w zagłówkach i na nich ogladać film, a na panelu głównym wyświetlać radio lub nawigację. To i się też podoba, bo wkrótce wybieram się w dłuższą podróż, więc dzieciak będzie miał co robic i nie będzie przeszkadzał
np. w nawigacji.
- kamera cofania - jeszcze nie testowałem, ale za jakiś miesiąc może dwa podłączę kamerkę.
- gniazdo usb działa ok, sprzęt rozpoznał pendrive bez problemu i wyświetlił wszystkie dostępne pliki multimedialne od jpg bmp mp3 wmv po divx. odtworzyłem wszystko bez problemu.
- czytnik kart pamięci SD - test zdany podobnie jak wyżej, mogę tylko dodać że w instrukcji wymieniają jeszcze klka formatów, które czyta ten peiying, np .avi, vcd, a także napisy w formacie .txt.
- tuner TV odbiera nieźle, ma przyzwoitą czułość. Testowałem krótko, ale nie było sensu się bawić, bo i po co? Z resztą podczas jazdy to niebezpieczne więc tylko na postoju...
Sprzęt posiada zewnętrzne wejście aux (jack) a także wejście na ipoda ( w koplecie specjalny
kabel)- nie testowałem z braku ipoda.
To na razie tyle, z czasem jeszcze coś napiszę. Jak chcecie to mogę podać poszczególne
parametry zestawu.