Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mercedes Benz Klasa A 140 1.4, problem z paliwem??

04 Paź 2010 18:27 11619 5
  • Poziom 10  
    Mam problem z Mercedesem Klasy A 140 pojemność 1400 rocznik 1998. Problem jest taki że samochód odpala i po minucie odcina mu paliwo. Może ktoś wie jak ten problem rozwiązać??

    Dodano po 1 [godziny] 17 [minuty]:

    Bardzo proszę o odpowiedź.
  • Poziom 18  
    Jaki ma przebieg?Czy wymieniałeś w nim filtr paliwa?Przy ok.120 tys.km kończy się w nich pompa paliwa{przetarcie komutatora na wirniku}.Filtr należy wymieniać co 80 tys.km.Koszt filtra w serwisie ok.300 zł.,w hurtowni motoryzacyjnej za filtr bosch ok.190 zł.
  • Poziom 10  
    Wymieniłem filtr paliwa + do tego pompę, przebieg ma 174 tyś.
  • Poziom 18  
    Czy autko było podłączane w celu odczytania błędów?Możesz jeszcze spróbować wymienić przekażnik pompy paliwa,być może przegrzana cewka przekażnika.Czy jest zamontowane dodatkowe immo lub autoalarm,bo to najczęściej one lubią spłatać figla.
  • Poziom 10  
    Nie było, immo nie jest zamontowane ale autoalarm jest zainstalowany tylko że on jest odłączony, nie działa. Nie wiem może jedynym rozwiązaniem jest podłączenie go pod komputer w celu sprawdzenia właśnie błędów.
  • Poziom 20  
    Immobilizer jest fabrycznie zamontowany chyba, że ktoś wyrzucił go z kompa. Jeżeli odpala i po minucie dopiero gaśnie to raczej nie od immo, bo jak imo siada to albo na wyświetlaczu pisze START ERROR, albo zapala i po 2, 3 sekundach gaśnie. Rozwiązanie jest jedno podłączenie pod SD.