Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Agregat kipor 6700ta nie odpala- błąd nr P001

jjjanek 04 Oct 2010 19:20 3714 2
Wago
    jjjanek
    Level 18  
    Posiadam Agregat prądotwórczy kipor 6700ta .Agregat ten zakupiony został nowy ma przepracowane 17 motogodzin. Od pewnego czasu nie chce za każdym razem odpalić pojawia się błąd nr P001. Sprawdziłem i komunikat ten oznacza problem z olejem. Wymieniłem olej filtr oleju wypukałem i usterka pojawia się dalej i agregat nie za każdym razem odpala komunikat błędu ten sam. Zastanawiałem się czy nie kupić samemu czujnik oleju być może on jest uszkodzony może ktoś z was miał podobną sytuację. Co nie którzy z was powiedzą przecież na gwarancji , faktycznie na gwarancji ale dopiero teraz wyczytałem że klijent sprzęt dostarcza do serwisu na swój koszt. Waga 170 kg przesyłka pewnie ze250zł z mej miejscowości do Gdańska więc taniej by mi było kupić może ten czujnik oleju .Może doradzicie co powinienem jeszcze sprawdzić
  • Wago
  • Helpful post
    Staszek49
    Level 35  
    Proponuję odłączy kabel od czujnika oleju i agregat powinien pracowac chyba, że masz skomplikowane urządzenie. Jeśli silnik zaskoczy, to pamiętaj o właściwym poziomie oleju.
    jjjanek
    Level 18  
    Dziękuje bardzo za podpowiedź po odłączeniu czujnika błąd znika lecz niestety wtedy agregat nie chce odpalić . Jeśli czujnik mam podłączony to agregat za czasami zapali za 1 razem a niekiedy za 3 . Mam dodatkowe pytanie posiadam ATS czy przy braku napięcia ATS będzie sam odpalał do skutku czy przekręci tylko raz i jak nie odpali to nie będzie ponawiał prób odpalenia ATS dokładnie taki- http://www.kipor.waw.pl/index.php?page=shop.p...page.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=1