Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Micra [k11] padła...Czy potrzebna będzie wymiana ECU???

walti 05 Paź 2010 09:59 2447 4
  • #1 05 Paź 2010 09:59
    walti
    Poziom 11  

    Witam !!!
    Wczoraj żona zajechała "biedronką" pod dom i nic się nie dzialo. Rano nie udało się jej już odpalić. Objawy są następujące:
    - nie pali się ani nie miga check-engine
    - brak iskry na świecach
    - brak kontaktu z ECU (na początku myślalem, że mój laptop zdurniał, ale z kumpla k11 połączył się bezproblemowo)
    - led od immo miga przy wyłączonym zapłonie, po przekręceniu kluczyka gaśnie
    - wyczyszczony palec rozdzielacza i styki w kopułce
    - napięcie na dwupinowej złączce przy rozdzielaczu zapłonu (tej przy kondensatorze-pierwotne uzwojenie cewki) 5,7V przy włączonym zapłonie
    - typ ECU 0 261 204 243
    - kompletne załamanie psychiczne i brak pomysłów co dalej
    Czekam na propozycje diagnozy...PILNIE !!!
    Jeszcze jedno pytanie: czy wie ktoś gdzie w tym autku jest bezpiecznik zderzeniowy??

    Moja strzała to k11 '97 1.0.

    0 4
  • #2 05 Paź 2010 14:18
    bartek_j
    Poziom 35  

    Pewnie ECU zasilania "po kluczyku" lub masy nie dostaje.

    0
  • #3 05 Paź 2010 14:34
    707067
    Usunięty  
  • #4 05 Paź 2010 19:26
    walti
    Poziom 11  

    Bezpieczniki są ok.

    0
  • #5 07 Paź 2010 11:25
    walti
    Poziom 11  

    Przyczyna: walnięty blok zasilania ECU plus zanieczyszczony aparat zapłonowy.
    Temat zamykam.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo