Udało mi się dotrzeć do takiej samej lub podobnej szlifierki F-03. dane z tabliczki znamionowej szlifierki:
Robert Bosch GmbH
V-200 Hz-300 10A 2900W 6600/min.
964000/037
Pod napisem Robert Bosch znajduje się zatarty ciąg cyfr, z którego udało mi się odczytać fragment zawierający cyfry 602. Reszta niestety nieczytelna. Z rozmowy z pracownikiem dowiedziałem się, że na szlifierkę z silnikiem komutatorowym na pewno by jej nie zamienił. Chodzi głównie o bezawaryjność. Tajemniczy ciąg cyfr spróbuję odczytać w całości w przyszłym tygodniu, gdyż oglądana dzisiaj szlifierka nie jest jedyną w zakładzie. Dzisiaj niestety zajechałem zbyt późno bo dopiero o godz. 15°° i sprzęt zgodnie z porzekadłem; o 15 bierz kapotę cmoknij majstra i robotę, był już pochowany w szafkach. Natomiast sama przetwornica została zamontowana tak nieszczęśliwie, że odczytanie w całości tabliczek znamionowych silnika i generatora okazało się niemożliwe. Z szafy sterującej można odczytać, że zasilanie silnika to
3x400V , 8,8 kW, zabezpieczenie 32A 50Hz. Z tabliczki znamionowej generatora dało się odczytać napięcie wyjściowe wynoszące 220/380V 300Hz. W tej chwili tylko tyle mogę napisać. W razie potrzeby postaram się uzyskać więcej danych.