Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna problem z krokowcem,immo,kontrolkami,benzyną.

miszczo4 07 Oct 2010 20:13 2976 4
    miszczo4
    Level 10  
    No więc od poczatku,
    często zapalała mi sie dioda wtrysku i i serv ale PONIZEJ 1500 OBR co wg ksiazki oznacza uszkodzenie układu wtryskowego, samochod owszem jechał na benzynie ale dioda migała do 1500 obr, czesto tez blokował sie sam immobilaizer ze na benzynie nie było jazdy (pompka chodziła i zaraz odcinała paliwko) ta przypadłosc przez wakacje sie nie zdarzała lecz pozniej nekała mnie nagminnie....
    Po tym tez wyjałem krokowca,napewno był on spalony bo nie mogłem przekrecic slimakiem,zwoje były czarne i nie działał w innym aucie, i po tym zabiegu jezdziłem bez niego,zaczeła swiecic ciagle kontrolka wtrysku i serv (swieci swiatłem ciagłym). teraz auto jak odpali na benzynie (kiedy immo raczy sie nie zablokowac) to mi sie wydaje ze bierze za duzo paliwa lub zbyt bogata mieszanke bo jak przygazuje to prawie czarny dym z rury idzie i samochod nie bardzo ma siłe,na gazie jest oki tyle ze coraz zimniej i coraz gorzej odpalic......
    Zakładam sprawnego krokowca i poprostu zadnej reakcji.
    Jeden z forumowiczow miał identyczna sytuacje ze po wymianie krokowca nowy nie działał i okazało sie ze uszkodził sie ECU,auto takze mu jezdziło itd lecz nie było sterowania krokowcem.
    Na markowy servis poprostu nie mam funduszy a do podłaczenia sie na komp poprostu warsztaty nie maja u mnie do starszych renowek interfejsu....
    volsky
    Level 13  
    miszczo...... normalnie czytalem dwa razy i nic nie rozumiem :/
    miszczo4
    Level 10  
    poprostu uznaj ze dzieje mi sie to wszystko na raz....
    Chciałem opisac stopniowo ale wyszło moze zagmatwane..
    poprostu nie mam sterowania krokowcem,immo tez raz działa raz nie,samochod nie przepala chyba paliwa bo kopci jak głupi i dymi-nie wiem czy ma to wspolna przyczyne czy taki zbieg okolicznosci ale nie wiem tez jak sie zabrac za to aby na benzynie chodził dobrze,rowno na zime bo na gazie nie odpale w mroz...
    Dzieki za chęci zrozumienia:D
    volsky
    Level 13  
    Skoro nie ma sterowania krokowcem to sa dwie mozliwosci - instalacja albo komp. Poniewaz sprawa dzieje sie na kilku podzespolach to obstawiam problemy z instalacja. Nie napisales jeszcze jaki to silnik (albo nie widze :P
    miszczo4
    Level 10  
    Silnik jest to 1.8 8v F3P zagazowany.
    To pozostaje mi tylko podłaczenie sie pod komputer i sprawdzenie błedow??
    Immobilaizer raz działa normalnie raz nie ale nawet jak juz odpali na benzynie to chodzi nierowno i kopci jak ciuchcia:P (nie sa to pierscienie bo stało sie to od kiedy mam problemy z krokowcem)