Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen Berlingo 1,9D dziwny sygnał

mariusz.przybyszewski 07 Oct 2010 22:23 3997 6
    mariusz.przybyszewski
    Level 2  
    Szanowni użytkownicy "cytryny" czy możecie wytłumaczyci mi co to za sygnał i co on oznacza, a objawia się to tym że jak jadę to co jakiś czas słyszę sygnał (piszczy) nie wiem o co chodzi i wkurzam się że nie potrafię tego wyjaśnić, nie świecą się żadne kontrolki, dlatego może ktoś mi pomoże to wyjaśnić, z góry wielkie dzięki
    marcinwolosz
    Level 10  
    Piszczeć może tysiąc rzeczy więc zacznij od tego i przysłuchaj się z której strony dochodzi chociaż ten pisk a następnie polecam wsadzić mechanika do auta i niech on słucha co piszczy;)
    eurobest.pl
    Level 1  
    Piszczą Ci łożyska igiełkowe na tylnych wahaczach czyli belka do regeneracji.
    annubis17
    Level 14  
    To jest pisk mechaniczny czy jakiś brzęczyk piszczy?
    mariusz.przybyszewski
    Level 2  
    słuchajcie to jest pisk (krótki sygnał) wydobywa on się w okolicy deski rozdzielczej, ne wiem od czego to zależy bo czasem te sygnały są częstsze a czasem rzadsze pojedyńcze i np przez cały dzień nic się nie dzieje a innego dnia piszczy co chwilę, zastanawiam sie czy ma na to wpływ sposób jazdy i obroty ? naprawdę nie mam pojęcia co to jest ale strasznie denerwuje i sprawia wrażenie że coś jest nie tak ale co ? nie potrafię poradzić sobie z tym problemem...
    jeryy3
    Level 17  
    jeśli masz klapę tylną podnoszoną do góry a nie podwójne drzwi otwierane to sprawdź czy nie załącza Ci się wyłącznik oświetlenia wnętrza przedziału bagażnika.Jest on jednocześnie czujnikiem otwarcia bądź niedomknięcia drzwi.
    mariusz.przybyszewski
    Level 2  
    słuchajcie, ten niepokojący mnie "sygnał" jest identyczny jak jak sygnał kiedy zapala się kontrolka od rezerwy paliwa, do tej pory nie mam pojęcia co to jest ?