Witam !
Mam ogromny problem z Fordem Focusem z 2005roku…..
Mianowicie auto stało zamknięte i nie ruszane – nie otwierane około 2 tygodni, teraz gdy chciałem go odpalić nie działa mi licznik-cały(brak kontrolek, podświetlenia, jakiegokolwiek ruch wszystkich wskaźników itp..) czyli wszystko co jest w liczniku nie działa. Oprócz tego nie rozrusznik również nie pracuje, ale gdy przekręcam stacyjkę słyszę że sterowniki się załączają a na liczniku totalne nic… i silnik nawet nie zakreci…. Reszta na desce działa: radio, światła, podświetlenie deski (oprócz licznika) szyby itp..
Po podpięciu kompa wyszły mi błędy:
P193B THROTTLE / PEDAL SIGNAL
P1936 CLUTCH SWITCH / SENSOR SIGNAL
P1935 BRAKE SWITCH / SENSOR SIGNAL
P1622 IMOBILIZER ID DOES NOT MATCH
U0073 CONTROL MODULE COMUNICATION BUS OFF
U0416 INVALID DATA RECEIVED FROM VDM
Oraz
P0113 itake air temperature circuit high imput
P1000 OBD-II monitor testing incomplete
P0100 Mass air flow circuit malfunction
PODEJRZEWAM IŻ 3 OSTATNIE BLEDY SA POWIĄZANE Z ODŁĄCZONYM PRZEPŁYWOMIERZEM, NIESTETY SKOD SIE WZIELY TE WCZESNIEJSZE I CAŁY PROBLEM NIE MAM POJĘCIA I PROSZĘ O POMOC W JEGO ROZWIĄZANIU. Od czego zacząć najlepiej co sprawdzić ??
Mieliście cos takiego , jak to podejść????
Z góry ogromne dzięki za pomoc, wskazówki !
Dodano po 8 [minuty]:
dodam iż auto jest z 2005 roku
Mam ogromny problem z Fordem Focusem z 2005roku…..
Mianowicie auto stało zamknięte i nie ruszane – nie otwierane około 2 tygodni, teraz gdy chciałem go odpalić nie działa mi licznik-cały(brak kontrolek, podświetlenia, jakiegokolwiek ruch wszystkich wskaźników itp..) czyli wszystko co jest w liczniku nie działa. Oprócz tego nie rozrusznik również nie pracuje, ale gdy przekręcam stacyjkę słyszę że sterowniki się załączają a na liczniku totalne nic… i silnik nawet nie zakreci…. Reszta na desce działa: radio, światła, podświetlenie deski (oprócz licznika) szyby itp..
Po podpięciu kompa wyszły mi błędy:
P193B THROTTLE / PEDAL SIGNAL
P1936 CLUTCH SWITCH / SENSOR SIGNAL
P1935 BRAKE SWITCH / SENSOR SIGNAL
P1622 IMOBILIZER ID DOES NOT MATCH
U0073 CONTROL MODULE COMUNICATION BUS OFF
U0416 INVALID DATA RECEIVED FROM VDM
Oraz
P0113 itake air temperature circuit high imput
P1000 OBD-II monitor testing incomplete
P0100 Mass air flow circuit malfunction
PODEJRZEWAM IŻ 3 OSTATNIE BLEDY SA POWIĄZANE Z ODŁĄCZONYM PRZEPŁYWOMIERZEM, NIESTETY SKOD SIE WZIELY TE WCZESNIEJSZE I CAŁY PROBLEM NIE MAM POJĘCIA I PROSZĘ O POMOC W JEGO ROZWIĄZANIU. Od czego zacząć najlepiej co sprawdzić ??
Mieliście cos takiego , jak to podejść????
Z góry ogromne dzięki za pomoc, wskazówki !
Dodano po 8 [minuty]:
dodam iż auto jest z 2005 roku