Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes w124 300D Skrzypienie podczas skręcania

tkamicki5 08 Oct 2010 19:06 7474 9
    tkamicki5
    Level 9  
    witam, otóż gdy robie krótkie ruchy kierownicą lewo/prawo to słychać dość głośnie skrzypienie z prawego koła, co to może być,jakaś guma,czy może sworzeń? pozdrawiam
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Na forum nikt Ci nie pomoże, nikt tego nie osłucha za Ciebie, jazda do kanału, pomocnika za kierownice posadź - niech kręci sterem prawo lewo, a Ty ucho przykładaj do czego się da i nasłuchuj z czego piszczy skrzeczy itd.
    kasiada1
    Level 13  
    Prawdopodobnie sworzeń wahacza. Sprawdź dobrze bo wyskoczy na dziurze w drodze.
    hollow
    Level 20  
    Może być sworzeń, albo górne mocowanie amorka, ale raczej nie słyszałem żeby sworzeń wyskoczył, to by musiał by błagać o wymianę już ze dwa lata a stuki to by były takie że hoho, a nie tam jakieś skrzypienie ;)
    tkamicki5
    Level 9  
    no i jednak sworzeń,przysłuchałem sie pod samochodem dokładnie,trzeba wymienić,moge mieć firmy trw,dobre by były? a czy od sworzni może być minimalny luz w kierownicy?
    User removed account
    User removed account  
    tkamicki5
    Level 9  
    juz sie umówiłem na wymiane,ale moge mieć tylko te trw,chyba aż takie złe nie są co?
    am2310
    Level 18  
    możesz śmiało zakładać TRW to dobra firma chociaż ja wkładam lamfoldera najdłużej wytrzymują na naszych dziurach
    stanleym126
    Level 19  
    tkamicki5 wrote:
    juz sie umówiłem na wymiane,ale moge mieć tylko te trw,chyba aż takie złe nie są co?

TRW to dawny Lucas, a więc nie sa złe.
    hollow
    Level 20  
    ten sworzeń musiał się prosić długo o wymianę chyba?