Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wadliwa instalacja Seat Leon

Vitu 08 Paź 2010 20:27 1062 3
  • #1 08 Paź 2010 20:27
    Vitu
    Poziom 20  

    Witam , od kilku dni mecze sie ze swoim CA w Leonie.

    Radio Pioneer DEH-1430R
    Helix Dark Blue przód , GMS tył.
    Wzmacniacz Raveland 4x4

    Problem polega na tym ze przy włączeniu jak i wyłączeniu radia w głośnikach pojawia się dość głośny trzask , po odpaleniu silnika słychać szumy z alternatora.

    Sytuacja jest o tyle dziwna ze gdy podlacze glosniki do radia jest ok , cisza , dzwiek dobry , nic nie trzeszczy. Gdy podlacze do wzmacniacza przez RCA i sterowanie do radia zaczyna sie to samo.

    Na poczatku myslalem ze to wina radia ale sprawdzilem na kilku modelach tj.
    Blaupunkt Rome , JVC KD311 , Sony CDX V7800X i na każdym jest to samo.

    Podejrzenie padło na wzmacniacz , podłączane były odpowiednio :

    Magnat ROCK , Excalibur , Raveland i Soundstream i dalej to samo.

    Po podłączeniu radia przez RCA do wzmacniacza domowego jest ok.

    Jakieś pomysły ?

    0 3
  • #2 08 Paź 2010 21:03
    powalla
    Moderator CarAudio

    Podepnij radio i wzmacniacz przez inne kable RCA lub położone inną "drogą" .

    0
  • #3 08 Paź 2010 21:28
    Vitu
    Poziom 20  

    Zapomniałem dodać ze 2 razy zmieniałem kable. Jutro podłącze inna drogą.

    0
  • #4 09 Paź 2010 00:50
    kaczorjunior85
    Poziom 15  

    Na 99% jest to wina kabli RCA bądź też co jest bardziej prawdopodobne, wadliwej masy radia lub/i wzmacniacza.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo