Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Vectra 2,0 dti nie odpala na zimnym

miki-j 09 Oct 2010 08:14 11243 9
    miki-j
    Level 2  
    Witam wszystkich a zarazem proszę o pomoc,mianowicie;
    Posiadam VECTRĘ 2,0 dti 99rok i od paru dni dzieje się dziwna rzecz mianowicie nie odpala na zimnym silniku po przestaniu nocy, wymienione zostały przelewy filtr paliwa itp. by ją odpalić muszę zdjąć rurę z kolektora ssącego i psiknąć zwykłym PLAKIEM po trzech chechłaniach odpala po czym zaraz ją zgaszę i pali od kopa auto w ciągu dnia super jeździ nie kopci, ciągnie rewelacyjnie.
    Lecz przestoi noc w garażu i nic tylko znowu PLAK.
    Czy ktoś może może mi coś mądrego podpowiedzieć, bardzo proszę .
    ftp.kowal
    Level 36  
    Najpewniej cofa się paliwo, możesz spróbować założyć zaworek na powrót z pompy. Jak to nie pomoże to zrób diagnostykę silnika.
    miki-j
    Level 2  
    dziękuje za odp.zaworek kupiłem oraz ręczną pompkę na przewód zasilający tzw.gruszkę może też założyć? . A czy zaworek zwrotny założyć jak najbliżej pompy wtrys.??
    ftp.kowal
    Level 36  
    Na powrocie w jednym miejscu masz przewód gumowy to tam go można założyć. Jeszcze bym zapomniał o jednym z racji tego że z rana temperatury są już niskie możliwe jest ze świece są uszkodzone i nie będzie palił na zimnym, ale to by było sygnalizowane kontrolka
    bartez844
    Level 20  
    dziwie sie wam macie jakies pojecie o tych pompach jakie zaworki jakie pompki to nic nieda niekombinojcie szkoda czasu jak cos to macie nr tel
    ftp.kowal
    Level 36  
    O dziwo założyłem już kilka zaworków do tych pomp i prawie wszystkim to pomogło. Oczywiście jeśli paliwo tylko się cofało i nic więcej nie było uszkodzone w pompie
    Anonymous
    Anonymous  
    ftp.kowal
    Level 36  
    Ja wiem że to nie jest naprawa ale gdy klient krzyczy ze go nie stać na naprawę całej pompy to co zrobić zawsze trochę pojeździ. Tak samo jest z tranzystorem na sterowniku to też nie jest naprawa bo zostaje usunięty tylko skutek a nie przyczyna.
    orient2006
    Level 2  
    miki-j wrote:
    Posiadam VECTRE 2,0 dti 99rok i od paru dni dzieje się dziwna żecz mianowicie nie odpala na zimnym silniku po przestaniu nocy , wymienione zostały przelewy filtr paliwa itp. by ją odpalić muszę zdjąć rurę z kolektora ssącego i psiknąć zwykłym PLAKIEM po trzech chechłaniach odpala poczym zaraz ją zgaszę i pali od kopa auto w ciągu dnia super jeździ nie kopci ciagnie rewelacyjnie , lecz przestoi noc w garażu i nic tylko znowu PLAK. Czy ktoś może może mi coś mądrego podpowiedzieć bardzo proszę .

Miałem to samo w 1.7 isuzu wynień świece żarowe i będzie palił bez problemu tylko inne niż firmy iskra bo padają pozdro....

Dodano po 6 [minuty]:

miki-j wrote:
    Posiadam VECTRE 2,0 dti 99rok i od paru dni dzieje się dziwna żecz mianowicie nie odpala na zimnym silniku po przestaniu nocy , wymienione zostały przelewy filtr paliwa itp. by ją odpalić muszę zdjąć rurę z kolektora ssącego i psiknąć zwykłym PLAKIEM po trzech chechłaniach odpala poczym zaraz ją zgaszę i pali od kopa auto w ciągu dnia super jeździ nie kopci ciagnie rewelacyjnie , lecz przestoi noc w garażu i nic tylko znowu PLAK. Czy ktoś może może mi coś mądrego podpowiedzieć bardzo proszę .

Jeżeli chodzi o nie czczelności w układzie paliwowym to sprawdz jeszcze dokręcenie filtra paliwa tam często lubi podsysać ale ja stawiam na świece nawet ja dwie działają to będzie miał problemy z odpaleniem :)
    Anonymous
    Anonymous