Witam szanownych forumowiczów. Też jestem jak najbardziej za powstaniem Diory. W domu mam Tosce 303 która jakością dźwięku, a w szczególności basu przewyższa wiele "super plastikowych wieżyczek", mam też tuner AS 502 - jakość odbioru super, dźwięk super, stereofonia też. Słuchałem już kilka amplitunerów, ale żaden z nich nie miał tak dobrego odbioru jak Diora, w której za antenę robi kawałek kabelka. Po prostu ma bardzo dobrą czułość i selektywność. Ma też wzmacniacz WS 502 - jakość dźwięku
w miarę dobra, dosyć mocny, plusem jego jest brak potencjometrów, które często psują się.
A co się tyczy tego zestawu Diory z allegro z amplitunerem za 600 zł, to jakieś nieporozumienie chyba. Takie paskudztwo z parametrami wziętymi chyba z kosmosu - 2x 100W - szkoda, że nie napisali 2 x 1000 W, ciekawe, jak mają się owe Waty do prawdziwych Watów podawanych przez Diorę i inne firmy spod znaku Unitry.
Zniekształcenia THD=0.5%, Zniekształcenia nieliniowe (4 /1KHz ) - 0.2% toż chyba Tosca ma mniejsze zniekształcenia. Wstyd panowie!
Znaczek Diory zobowiązuje, aby widniał na porządnym urządzeniu, a nie na amplitunerku podobnym do chińskiej czy innej dziadowskiej masówki.
To ma być ta solidność, dobre parametry, funkcjonalność śmiechu warte, wystarczy wpisać w byle jaką wyszukiwarkę amplitunery do 600 zł i pojawi na się wiele lepszych urządzeń niż owa Diora, choćby Koda AV-500 z większą liczbą wejść, wyjść, a co najważniejsze z wejściem cyfrowym-optycznym czego w Diorce nie zauważyłem, a Koda jest za 499 zł. Jeżeli panowie zaczynacie start z takim badziewiem, to przyszłość waszą widzę marnie i nie chodzi tutaj, żeby od razu zaczynać od wzmacniaczy lampowych, bo i tak ilość sprzedanych sztuk była by mała, ponieważ takie wzmacniacze o dobrych parametrach kosztują sobie kawał grosza i nie każdemu podoba się lampowy styl. Na początek trzeba wprowadzić urządzenie o bardzo dobrych parametrach dźwięku, ładnym wyglądzie (oczywiście w swojej kategorii cenowej), dobrym zasilaniu z zapasem mocy tak, aby nowa Diora wyróżniała się od zalewającej nas masówki z Azji, a nie takie badziewie jak to z allegro.
Pan o nazwie fishu4 pytał się o nagranie Sprawy dla reportera dotyczącego Diory. Tak się właśnie składa, że mam nagranie sprawy dla reportera, gdzie Diora pokazywana jest w zach gazetach HI-FI mając bardzo dobre noty. Jeżeli będzie chciał pan ten film, to prześlę go panu, tylko proszę o napisanie na mojego maila - tomek2518(malpa)op.pl, gdzie mam wysłać tą płytkę.