Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mazda 5 centralny zamek gdzie się podpiąć

angarj 10 Oct 2010 21:31 5145 4
    angarj
    Level 10  
    Chcę zamontować alarm w mazdzie 5 i mam problem ze znalezieniem wyprowadzeń zamykających i otwierających centralny zamek .
    Teraz mogę go otwierać i zamykać tylko z fabrycznego pilota ,nie mam wewnątrz samochodu przełącznika do otwierania drzwi.
    Przy okazji może ktoś wie czy są jakieś tryby pracy zamka centralnego które można w jakiś sposób zaprogramować bo raz otworzy się zamek przy otwarciu drzwi kierowcy innym razem nie a z pilota zawsze .
    Jeśli ktoś zna się na tym modelu to proszę o pomoc ,bo na forach o mazdzie 5 nie znalazłem kompletnie nic ,instrukcję mam ,ale po niemiecku polskiej wersji również nigdzie nie znalazłem .
    angarj
    Level 10  
    Dzięki za szybką odpowiedz dziś od rana zabrałem się za robotę niestety te kolory okazały się nie trafione po długich przejściach ustaliłem są to jeden-niebiesko pomarańczowy ze srebrnymi kropkami ,drugi - zielono czerwony ze srebrnymi kropkami widocznie inny rocznik.

Ale zatrzymałem się na podłączeniach dzwi ,przednie dzwi i klapa tylna przy zamknięciu jest zwarcie styków ,a tylnie dzwi przy zamkniętych rozwarte styki .
    W alarmie jaki chcę podłączyć clifford concept 200 nie mam tylu wejść .
    Jaki sposób byłby najlepszym rozwiązaniem przy tylnich dzwiach nie ma problemu mogę je połączyć ,ale resztę to nie wiem jak podłączyć czy muszę zastosować przekażniki ???????
    wirustc
    Level 11  
    CameR wrote:
    Czerwono-czarny otwiera, czerwono-niebieski zamyka .
    Przewody znajdziesz w przedniej wiązce na prawym progu.

Witam .Wręcz nie wierzę.Właśnie u mnie w Mazdzie2 1,3 2009 Te przewody odpowiadają za otwieranie i zamykanie.Gdy zamykam i otwieram kluczykiem to raz na jednym raz na drugim przewodzie pokazuje się impuls 12V.Już dwa miesiące małymi kroczkami próbuje podłączyć autoalarm.Wobec tego co mam podłączyć pod w/w przewody?W instrukcji alarmu jest kilka schematów "positive" (+) i negative(-).Przewodów jak w większości alarmów 6.Pomar.biały, żółty,oraz te same tylko z czarnym paskiem.Co z czym? Będę niezmiernie wdzięczny.
    zixxx
    Level 2  
    Kolego ja montowałem w 2010r tego modelu :!: . Musisz zdemontować schowek i dostać się do magistrali CAN. Patrząc na nią będziesz widział cztery kostki z przodu i dwie z boku po prawej stronie :arrow: . No wiec w drugiej kostce od lewej dwa pierwsze piny czerwone z paskami jeden pod drugim to kierunki. sterowanie centralnym zamkiem to kostka druga wchodząca z boku od prawej kolory to niebieski z pomarańczowym i zielony z czerwonym oczywiście sterowanie minusami, krańcówki to pierwsza kostka wchodząca z boku pierwszy pin w dolnym rzędzie żółty z czarnym :idea: :?: paskiem. Odcięcie zapłonu zrobiłem w wiązce stacyjki czarny gruby przewód. :D

Moderated By CameR:

Po dwóch latach, alarm na pewno został już zamontowany.
    Reg. 3.1.19. (13) Zabronione jest publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych.