Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

zestaw agd do zabudowy - do oceny

Czybyszew 10 Oct 2010 22:38 2847 1
    Czybyszew
    Level 20  
    Szukam piekarnika z piroliza, teleskopami i jak największa ilością blach firmowych, oraz najlepiej bez wystających pokręteł, piekę dużo, max 2500zl
    Wpadł mi w oko model
    ELECTROLUX EOC 68200 X

Pralka (będzie ukryta w szafę) tak wiec do 50 cm głębokości, zdejmowana góra - jak najgrubsza najlepiej min 2 cm, obroty dobrze by było 1200, i pojemność 6 kg
    Do 1500 zl.
    Myślałam o Beko WMD 76127 PT lub Hotpoint-Ariston ARXF 129
    Ktoś słyszał?

Czy w płycie gazowej jest coś ważnego na co zwrócić uwagę? (dla mnie narazie jedynie istotne jest by największy palnik byl po prawej.)
    Waham się miedzy Gorenje G6N50 AX lub Electrolux EHG 6835X lub SIEMENS EC 645PB90E

Pytanie o mikrofale do zabudowy? Jak największa pojemność i moc, do ok 1200zl

I zmywarka 60. Tu jeszcze nic nie wybrane...
    zwykły człek
    Level 20  
    Piekarnik spoko. Ważne przy pyrolizie, żeby miał katalizator oparów, bo bez tego będzie śmierdzieć w całej chacie. Z pyrolizą warte uwagi są też nowe piekarniki Mastercooka. Jak sie postarasz to w tych 2,5 tys. powinnaś sie zmieścić, żeby kupić najwyższy model MF-880ATCX z funkcją pieczenia w niskich temp. Super funkcje i wyposażenie (widziałem test konsumencki tego piekarnika). Można też trochę taniej MF-870ATCX lub MF-760ATCX (ja mam taki). Dodatkowo masz funkcję która bada Ci kiedy należy włączyć pyrolizę i jako jedyni nie wymagają wyciągania drabinek podczas czyszczenia. Możesz je zostawić razem z blachami i sie oczyszczą. W innych trzeba to szorować.
    Pralkę proponowałbym nie kombinować i kupić do zabudowy. Mają zwykle lepsze wytłumienie drgań i są dostosowane do wymiarów szafek.
    W płytach gazowych filozofii ni ma, więc kup sobie taką, która Ci się podoba i która wydaje Ci się najbardziej funkcjonalna. Zastanowiłbym sie jednak nad zakupem płyty indukcyjnej zamiast gazowej.
    Co do mikrofal to większość ma pojemność 23-25 L. Rozwiązaniem jest kupienie piekarnika kompaktowego z funkcją mikrofal. Wtedy pojemność rośnie do około 40L. Producenta dopsuj do piekarnika, zeby ładnie wyglądało, ale w tym przypadku musisz sie liczyć z większym wydatkiem.
    Zmywarka - napisałaś 60, ale do zabudowy czy wolno stojąca, w jakich pieniądzach i co jest dla Ciebie ważne - głośność, szczególne funkcje (kieliszki, higienizer itp), zużycie wody, czy coś innego.