Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z panelem przednim w laptopie

drozdalp 10 Oct 2010 22:44 828 5
    drozdalp
    Level 10  
    Witam
    Mam problem z wejście do słuchawek.
    Gdy były podłączone słuchawki to niestety mój pies pociągnął za przewód od słuchawek i popsuło się wejscie.
    Teraz mam problem gdyż te wejście jakby jest nonstop włączone i nie grają mi głośniczki które są wbudowane w laptopie. I mam pytanie co zrobic żeby je włączyć ?

PS: sterowniki od karty dźwiękowej to realtek 5.10.0.5628
    mkubol
    Level 24  
    Kolego nie wiem czy masz podstawową wiedzę o takich sprawach, ale Laptopa trzeba rozkręcić i po prostu obejrzeć dokładnie czy wszystkie styki są prawidłowo.
    Januszf777
    Level 27  
    Witaj.
    A tak bez rozkręcania, czy wtyk od słuchawek po wyszarpnięciu przez zwierzaka jest cały, czy też kawałek został w gnieździe? Bp jeśli coś zostało to długa cienka pęseta (przy odłączonym całkowicie zasilaniu, także aku) i odrobina sztuki manualnej aby to co pozostało wyciągnąć. Jeśli nic w gnieździe nie zostało to niestety trzeba dokładnie przyjrzeć się stykom we wnętrzu gniazda gdyż mogą być pogięte lub tak jak kolega mkubol pisał trzeba obejrzeć mocowanie gniazda do płyty.
    drozdalp
    Level 10  
    Witam

Styki były już prostowane i działało normalnie przez pare dni, lecz znów się popsuło a styki sa proste i sie nie stykają. W gnieździ nic nie zostało.

PS: rozbiorę laptopa i jeszcze raz dokładnie zobaczę.
    drozdalp
    Level 10  
    Wejście w laptopie jest w środku całe pogięte i połamane. Na razie nie mam zbytnio funduszy na jego wymianę. Da rade jakoś w sterownikach dźwięku pogrzebać żeby odpalić głośniczki w laptopie ?
    User removed account
    User removed account