Ewentualnie sprawdzić innym programem pocztowym, najlepiej na innym komputerze albo wirtualnej maszynie. Możliwe, że po stronie dostawcy usług pocztowych coś "nie gra" na danym koncie
Testowałem na własnej skórze. Przy łączeniu przez iPlusa, czy nawet neostradę.
Przy porcie 587 nie wysyła wiadomości, a przy porcie 25 tak. Może coś innego wchodzi w grę? Te same połączenia, ten sam outlook, ale poczta wp i port 587 jest ok.
Miałem jeszcze przed chwilą ten sam problem - ciągle wyskakujące okno logowania przy próbie wysyłania poczty ( Onet ) Kłopot pojawił się sam z siebie - do tej pory było wszystko OK - nic nie zmieniałem w ustawieniach Outlooka. Pomogło to:
Dziś sprawdzałem na łączu tp i obijętne jest jaki port wpiszę (587 czy 25) - poczta jest wysyłana. Pamiętam, że w tym samym dniu co micgz też miałem problem z wysłaniem, ale pomogło wpisanie w nazwę użytkownika całego adresu e-mail mimo, że wchodząc na skrzynkę przez stronę www wystarczy tylko to co przed małpą.
Ja miałam z kolei problem z ciąglym okienkiem o podanie hasła podczas gdy outlook był włączony. Nie dało się nic zrobić na komputerze z powodu tego ciągłego okienka.
Wszystkie konfiguracje w opcjach konta typu: zapamietaj haslo i wasze rade tez przetestowałam. Ale w koncu pomoglo mi usuniecie konta z outlooka i ponowne zalozenie go od nowa.