Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ford galaxy 2001 tdi 115km problem z rozruchem silnika

fajfer25 11 Oct 2010 23:42 4524 6
Relpol
    fajfer25
    Level 11  
    witam forumowiczów mam problem z odpaleniem silnika jak zapali to żadnych problemów zgaszę go to jeszcze w ten sam dzień odpali ale na drugi dzień nic po podłączeniu vag problem z czujnikiem wałka rozrządu wiec wymieniłem na nowy i nic, przekaźnik 109 i 53 przelutowałem, wymieniłem sterownik silnika i dalej nic, wymieniłem moduł od alarmu ten co jest pod siedzeniem pasażera i nic czy ma ktoś jeszcze jakieś pomysły na moją galaktykę bo mi się skończyły. Co mogę jeszcze sprawdzić proszę o pomoc dziękuję z góry pozdrawiam
  • Relpol
    User removed account
    User removed account  
  • Relpol
    User removed account
    User removed account  
    fajfer25
    Level 11  
    kod silnika AUY a po odłączeniu czujnika tez nie pali moim zdaniem jeśli by się zapowietrzał to jak kręciłem rozrusznikiem cały dzień to by się odpowietrzył i chociaż zaskoczył,a on nic. dziś zobaczyłem że jak kręcę to ani dymek z rury nie pójdzie więc zastanawia mnie co mu odcina dopływ paliwa i jak ewentualnie to ominąć
    Stanisław Chwalisz
    Level 34  
    Sprawdź czy pompa w zbiorniku chodzi i podaje paliwo.Jazda na rezerwie
    mogła ją wykończyć.
    fajfer25
    Level 11  
    pompa chodzi słyszę ją i daje ciśnienie i przekaźnik od niej też przelutowałem

Dodano po 3 [godziny] 43 [minuty]:

Mam jeszcze jedno pytanie co może być powodem odcięcia paliwa? proszę o pomysły sprawdzę wszystkie po kolei dodam jeszcze tylko że cały czas vag pokazuje problem z czujnikiem położenia wałka rozrządu. Jak zaczynam kręcić rozrusznikiem to czasem załapie ale na sekundę i koniec a jak raz odpali to jeżdżę normalnie jak by nigdy nic gaszę zapalam jest ok, dopiero na drugi dzień, nic nawet dymka z rury nie puści.
    fajfer25
    Level 11  
    Problem rozwiązany źle ustawiony rozrząd + synchronizacja i jest git więc temat do zamknięcia