Witajcie.
W internecie od kilku lat jest dużo portali na których można założyć konto e-mail. Który z portali waszym zdaniem oferuje najlepsze konto e-mail?
Proszę o wasze opinię.
E-mail = Gmail. Pomijając połączone logowanie z YT jest prawie bezkonkurencyjny. Tranceaddict.net - zero spamu.
E-maile na polskich portalach to jedna wielka spamiarnia, podczas rejestracji podajesz zainteresowania, wykształcenie etc. , a później ślą reklamy...
Najlepiej załóż sobie min 2 maile, jeden normalny do korespondencji ze znajomymi etc. A drugi śmietnik (taki, który podajesz przy rejestracjach na przeróżnych stronach, fora, sklepy internetowe etc.).
Do Gmaila jest taki programik Gmail Notifier, na pasku zadań koło zegarka koperta, jak dostaniesz maila to zmienia kolor, program poinformuje Cię o tym dźwiękiem, informacją tekstową z tytułem i po dwukrotnym kliknięciu otworzy przeglądarkę i zaloguje Cię od razu do skrzynki odbiorczej (opcjonalnie). Genialne rozwiązanie.
Bez przesady z tym że te polskie takie straszne.
Mam na wp dwa konta i na oba przychodzą tylko reklamy które akceptujemy przy zakładaniu konta. Czasami więcej czasami mniej, tak strzele że w ciągu siedmiu dni jest z 4-5 reklam.
O dziwo nic zagranicznego nie przychodzi, w folderze spam nic sie nie pojawia, może już na poziomie serwera filtrują.
Nigdy nawet nie dostałem oferty powiększenia penisa tudzież viagry Polecam tak jak kolega wyżej, dwa konta, jedno prywatne drugie do wszystkiego.
na oba przychodzą tylko reklamy które akceptujemy przy zakładaniu konta. Czasami więcej czasami mniej, tak strzele że w ciągu siedmiu dni jest z 4-5 reklam.
No właśnie i po co to komu, są o wiele ciekawsze serwisy które nie rozsyłają śmiecia, logowanie trwa krócej etc.
Ja mam na gmailu i wp. Konto na wp zakładałem z 6 lat temu i liniowo wzrastała ilość spamu. Dzisiaj tylko dostałem 5 reklam a jeszcze nie koniec dnia. Właśnie przeprowadzam przeprowadzkę na gmaila i sajonara wp.
Dziwne, ja mam konto na wp.pl i jakoś hurtowy spam mnie omija - 5 niechcianych wiadomości to ja na tydzień dostaję. Drugie konto na o2.pl - tu już jest dużo gorzej. Proponowałbym może zastanowić się nad podawaniem maila i przypadkowym rejestrowaniu się gdzie popadnie.
Od dawna mam na o2.pl, z samego działania poczty jestem zadowolony, ale spam to tragedia. Nie zmieniam bo po prostu za długo już go mam, a że nie ma opcji grupowego exportu wiadomości to mam związane ręce.
Ja na o2 złego słowa nie powiem używam od 10 lat jest coś takiego jak filtr spamu wystarczy go włączyć. Najwięcej spamu można mieć jak się zakłada konta na zagranicznych forach itp to żadna poczta nie da rady z tym.
Najlepsza jest skrzynka komercyjna w porządnej firmie(może być do hostingu)+ własna domena. Dobry anty spam aliasy i wiele innych.
Darmowe oferują podobny poziom. Może Google się wyróżnia ale czy ja chce żeby Google miało jeszcze moje maile? i tak ma to o co pytam
Rożni ludzie maja i nie narzekają. Najlepiej założyć zobaczyć interface www z którego czasem przyjdzie skorzystać i samemu ocenić.
Znajomi chwalą sobie maila na tlenie ze jest z poziomu komunikatora ja mam takiego maila z mocy ustawy ale go zupełnie nie używam bo mnie nie urzekł.
Toś idealnie trafił Ja właśnie tak korzystam z wp.pl i jest jak najbardziej pozytywnie. Na upartego masz nawet dwie wersję poczty. Tak czy siak, zachowana pełna funkcjonalność.
Jak sie zadaje takie pytania to trzeba troche powiedziec, co sie chce z tym robic. Do kogo chcesz slac maile i od kogo odbierac (firmy, czy prywatne maile, za granice/zza granicy czy w kraju)? Czy dostep przez przegladarke Cie interesuje, czy nigdy nie zamierzasz go uzywac? A moze nigdy nie zamierzasz uzywac programowego klienta poczty?
Ja uzywam gmaila i o2. Z o2 szlag mnie trafia od "reklam przesylanych przez portal o2" oraz od tego, ze reklamy sa automatycznie dolaczane do maili ktore ja wysylam z przegladarki. Z gmailem sa problemy przy niektorych klientach i przy dostepie przez przegladarke na wolnym laczu - gmail korzysta z najnowszych technologii (szyfrowanie itp) co jest zaleta ale niekompatybilna z niektorymi programami No i chlopaki z gmaila sobie mysla ze kazdy teraz ma 10-megowe lacze i kompa z pentium milion. Problemy tez sa z zalacznikami ktore maja np. pliki z kodem w C, pliki wsadowe itp - wszystko jest odbijane jako pliki niebezpieczne. Moze da sie to zmienic w ustawieniach, nie wiem. Dodatkowa paranoja to polaczenie wszystkiego ze wszystkim - konto na picasie, na google maps, na youtube itp to teraz jedno, a przynajmniej google strasznie napiera zeby to bylo jednym. Niedlugo kazdy bedzie mial jeden login i haslo do zycia
Konto e-mail jest mi potrzebne do rejestrowania się na różnych portalach. Chciałbym aby do skrzynki nie przychodziły reklamy a jeśli koniecznie muszą przychodzić to żeby było ich jak najmniej. Wielkość załącznika i pojemność skrzynki nie ma dla mnie znaczenia. Ważne abym mógł odbierać wiadomości e-mail w telefonia dzięki funkcji klient e-mail.
No coz, jak sie rejestrujesz na "roznych portalach" to nie ma co sie dziwic, ze przysylaja reklamy. Jak skrzynka ma odroznic reklame z danego portalu od waznej wiadomosci? Jak juz ktos wczesniej napisal, do takich rzeczy jak rejestracje na portalach sie zaklada oddzielne konto i nie przejmuje sie reklamami na to kato przychodzacymi.
Na o2 masz alias antyspamowy, tzn. przy rejestracji podajesz wygenerowany adres np. asdsad(malpa)jadamspam.pl i jezeli zauwazysz ze dostajesz więcej spamu to go kasujesz i tworzysz nowy.
Moze cos takiego jest tez w innych skrzynkach.