Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skrzynki e-mail, która najlepsza?

13 Oct 2010 12:42 12491 29
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    ogur3k
    Level 33  
    Bez przesady z tym że te polskie takie straszne.
    Mam na wp dwa konta i na oba przychodzą tylko reklamy które akceptujemy przy zakładaniu konta. Czasami więcej czasami mniej, tak strzele że w ciągu siedmiu dni jest z 4-5 reklam.
    O dziwo nic zagranicznego nie przychodzi, w folderze spam nic sie nie pojawia, może już na poziomie serwera filtrują.
    Nigdy nawet nie dostałem oferty powiększenia penisa tudzież viagry :(
    Polecam tak jak kolega wyżej, dwa konta, jedno prywatne drugie do wszystkiego.
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    ogur3k
    Level 33  
    Ależ nikogo nie zmuszam do wp.pl mamy demokrację :)
    Gadałem z kolegą, miesiąc czasu nie logował się na o2.pl efekt? ~150 maili ze spamem.
    MiL999
    Level 26  
    Ja mam konto na o2.pl i czasem przychodzi spam ale nie jest go znów tak dużo. Poza tym email na o2 do złudzenia przypomina gmaila.
    revolt
    Level 34  
    Ja mam na gmailu i wp. Konto na wp zakładałem z 6 lat temu i liniowo wzrastała ilość spamu. Dzisiaj tylko dostałem 5 reklam a jeszcze nie koniec dnia. Właśnie przeprowadzam przeprowadzkę na gmaila i sajonara wp.
    robokop
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Dziwne, ja mam konto na wp.pl i jakoś hurtowy spam mnie omija - 5 niechcianych wiadomości to ja na tydzień dostaję. Drugie konto na o2.pl - tu już jest dużo gorzej. Proponowałbym może zastanowić się nad podawaniem maila i przypadkowym rejestrowaniu się gdzie popadnie.
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    BartekWB
    Level 27  
    Od dawna mam na o2.pl, z samego działania poczty jestem zadowolony, ale spam to tragedia. Nie zmieniam bo po prostu za długo już go mam, a że nie ma opcji grupowego exportu wiadomości to mam związane ręce.
    djpeterek
    Level 23  
    Ja na o2 złego słowa nie powiem używam od 10 lat :) jest coś takiego jak filtr spamu wystarczy go włączyć. Najwięcej spamu można mieć jak się zakłada konta na zagranicznych forach itp to żadna poczta nie da rady z tym.
    Tommy82
    Level 41  
    Najlepsza jest skrzynka komercyjna w porządnej firmie(może być do hostingu)+ własna domena. Dobry anty spam aliasy i wiele innych.
    Darmowe oferują podobny poziom. Może Google się wyróżnia ale czy ja chce żeby Google miało jeszcze moje maile? i tak ma to o co pytam ;)
    User removed account
    User removed account  
    Tommy82
    Level 41  
    Rożni ludzie maja i nie narzekają. Najlepiej założyć zobaczyć interface www z którego czasem przyjdzie skorzystać i samemu ocenić.
    Znajomi chwalą sobie maila na tlenie ze jest z poziomu komunikatora ja mam takiego maila z mocy ustawy ale go zupełnie nie używam bo mnie nie urzekł.
    User removed account
    User removed account  
    bartosz789
    Level 30  
    A ja ze swojej strony polecam poczta.gery.pl
    Zero spamu.
    User removed account
    User removed account  
    ogur3k
    Level 33  
    Toś idealnie trafił :)
    Ja właśnie tak korzystam z wp.pl i jest jak najbardziej pozytywnie. Na upartego masz nawet dwie wersję poczty. Tak czy siak, zachowana pełna funkcjonalność.
    User removed account
    User removed account  
    c4r0
    Level 36  
    Jak sie zadaje takie pytania to trzeba troche powiedziec, co sie chce z tym robic. Do kogo chcesz slac maile i od kogo odbierac (firmy, czy prywatne maile, za granice/zza granicy czy w kraju)? Czy dostep przez przegladarke Cie interesuje, czy nigdy nie zamierzasz go uzywac? A moze nigdy nie zamierzasz uzywac programowego klienta poczty?

Ja uzywam gmaila i o2. Z o2 szlag mnie trafia od "reklam przesylanych przez portal o2" oraz od tego, ze reklamy sa automatycznie dolaczane do maili ktore ja wysylam z przegladarki. Z gmailem sa problemy przy niektorych klientach i przy dostepie przez przegladarke na wolnym laczu - gmail korzysta z najnowszych technologii (szyfrowanie itp) co jest zaleta ale niekompatybilna z niektorymi programami :) No i chlopaki z gmaila sobie mysla ze kazdy teraz ma 10-megowe lacze i kompa z pentium milion. Problemy tez sa z zalacznikami ktore maja np. pliki z kodem w C, pliki wsadowe itp - wszystko jest odbijane jako pliki niebezpieczne. Moze da sie to zmienic w ustawieniach, nie wiem. Dodatkowa paranoja to polaczenie wszystkiego ze wszystkim - konto na picasie, na google maps, na youtube itp to teraz jedno, a przynajmniej google strasznie napiera zeby to bylo jednym. Niedlugo kazdy bedzie mial jeden login i haslo do zycia :P
    User removed account
    User removed account  
    c4r0
    Level 36  
    No coz, jak sie rejestrujesz na "roznych portalach" to nie ma co sie dziwic, ze przysylaja reklamy. Jak skrzynka ma odroznic reklame z danego portalu od waznej wiadomosci? Jak juz ktos wczesniej napisal, do takich rzeczy jak rejestracje na portalach sie zaklada oddzielne konto i nie przejmuje sie reklamami na to kato przychodzacymi.
    arti13
    Level 32  
    Polecam interie... Tutaj na dwa tygodnie może ze dwie reklamy przyjdą.. :)
    Pozdrawiam
    MiL999
    Level 26  
    Na o2 masz alias antyspamowy, tzn. przy rejestracji podajesz wygenerowany adres np. asdsad(malpa)jadamspam.pl i jezeli zauwazysz ze dostajesz więcej spamu to go kasujesz i tworzysz nowy.
    Moze cos takiego jest tez w innych skrzynkach.
    User removed account
    User removed account  
    dicappo
    Level 20  
    Nie,ale ma duzą pojemność mało spamu gdy ustawisz brak spamu.
    User removed account
    User removed account