Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lenco CS-321 traci pamięć

pavel2689 14 Oct 2010 15:50 2298 1
    pavel2689
    Level 1  
    Witam.Posiadam radio samochodowe marki LENCO CS-321 i mam z nim pewien problem.Po podłączeniu radia do samochodu marki Fiat Cinquecento wszystko gra do momentu gdy zapale silnik.Radio gra może przez 5 minut,potem się wyłączy i traci całą pamięć.To samo radio zamontowałem w samochodzie kolegi i działało normalnie,instalacja w moim samochodzie była sprawdzona i jest dobra (inne radio tylko gorszego typu działa bez problemu.) Jak dla mnie wygląda to tak jakby był po rozruchu nagły spadek napięcia i radio wariuje,byłem pytać o jakiś stabilizator ale cena jego przekraczała wartość tego badziewia które posiadam.Próbowałem także podłączenia bezpośrednio z akumulatora ale efektu żadnego nie było,wstawiałem dość spory kondensator,który mi polecili w sklepie elektronicznym ale to nic nie daje.Dodam również że mój samochód ma instalacje gazową i co ciekawe gdy jadę na benzynie radio gra bez problemu a gdy przełączam na gaz świruje.Proszę o pomoc.
    damian7352
    Level 1  
    Mam ten sam problem z tym samym radiem. Mój samochód to golf 3 z 95' z instalacją gazową. Gdy silnik nie chodzi radio gra aż miło gdy go odpalę i pojeżdżę chwilę zaczyna się resetować i gubić ustawienia. Chciałbym dodać że jest ono podłączone bezpośrednio do akumulatora. Bardzo denerwująca sprawa, macie jakieś pomysły ?