Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Podłączenie dwóch VMG-16 z jednym głośnikiem

jjjanek 17 Oct 2010 19:17 1077 5
    jjjanek
    Level 18  
    Witam szanownych kolegów , posiadam zamontowany w domu GENERATOR KOMUNIKATÓW GŁOSOWYCH VMG-16 pracujący wraz z Integrą 64. Teraz Dokupiłem następny moduł KOMUNIKATÓW GŁOSOWYCH VMG-16 dający razem 32 wyjścia.Czy istnieje możliwość wykorzystania jednego głośnika fizycznie podpiętego pod vmg16.Czy muszę drugi głośnik podpinać pod drugie urządzenie
  • Helpful post
    humek
    Level 32  
    śmiało możesz dać jeden głośnik ale pamietaj by nie podłączyć na krzyż przewodów , ma być równolegle i bedzie ok.Akurat nie w VMG ale podłaczyłem w kasecie 2 domofony (mają też wzmacniacze ) i działaja od kilku lat.Nie widzę przeciwskazań przy VMG
    jjjanek
    Level 18  
    Dziękuje bardzo pomoc. Niestety nie byłem pewien teraz chociaż wiem że mogę wykorzystać ten jeden głośnik , jeszcze raz dzięki .
  • Helpful post
    humek
    Level 32  
    dla bezpieczeństwa końcówek mocy możesz w szereg z każdej strony (od każdego modułu VMG dać w szereg rezystor ok 2.0 ohm chyba ze nie będziesz używać pełnej mocy tych wzmacniaczy .
    jjjanek
    Level 18  
    Dziękuje za podpowiedź moc używana to około 50 % głośności komunikatów
    jjjanek
    Level 18  
    Witam niestety podpięcie dwóch vmg16 pod jeden głośnik u mnie nie dało reultatu mowam zniekształona w głośniku . Podpiołem pod dwa osobne głośniki i jest wszystko ok