Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Jak zrobić prosty program wielowątkowy w Visual C++ ?

DarknessWalker 18 Paź 2010 14:52 3806 7
  • #1 18 Paź 2010 14:52
    DarknessWalker
    Poziom 10  

    Mógłby mi ktoś podać przykład programu wielowątkowego z użyciem "ZThread" ?
    Najlepiej jakby działało pod Visual C++ 2005 albo 2008 w konsoli albo obiektowym.
    Za pomoc z góry dzięki.

    0 7
  • #3 21 Paź 2010 17:27
    DarknessWalker
    Poziom 10  

    I jeszcze jedno pytanko co do wątków...

    Czy jak się zrobi na formatce 2 przyciski:
    - pierwszy otwiera formatkę z programem który losuje element tablicy i dodaje "1".
    - drugi podobnie jak pierwszy tylko zmiast dodawać to odejmuje "1".

    Czy to by się zaliczało do wątków ??

    0
  • #4 07 Lis 2010 09:30
    DarknessWalker
    Poziom 10  

    To MSDN nic mi nie daje... =/
    Jak korzystam z tych kodów to tylko błędy są.
    Np. VC++ nie akceptuje niektórych bibliotek a jak ich nie ma to występuje błąd prawie do każdej linijki kodu...

    Mógłby mi ktoś podać przykład prostego programu wielowątkowego w C++ (WFA) jako aplikacja ? Np. dwa buttony, żeby tworzyły 2 osobne wątki.
    Najlepiej jakiś kod. Bo ja muszę napisać taki większy program a bez podstaw nie dam rady. Chciałabym to zrozumieć a bez działającego przykładu nie dam rady. =(

    0
  • #5 07 Lis 2010 10:31
    Terminator
    Poziom 23  

    Cytat:
    To MSDN nic mi nie daje... =/
    Jak korzystam z tych kodów to tylko błędy są.

    Bo czekasz na gotowca, trzeba umieć ten kod zastosować a nie skopiować i mówić, że nie działa.
    Poza tym MSDN Ci nic nie daje ? tam jest multum przykładów, wystarczy poszukać np: thread , a gdzie indziej MS support

    0
  • #6 07 Lis 2010 16:34
    DarknessWalker
    Poziom 10  

    Ta... na gotowca. Jak nie wiesz o co kaman to nie oskarżaj!
    Ktoś mi poda przykład wielowątkowy z 2 button'ami uruchomiającymi 2 różne wątki to będę mieć już gotowy program w stylu gry snake. I to nazywasz gotowcem ? Chodziło mi o przykład! Jeśli w ogóle rozróżniasz przykład od gotowca...
    Jakbym chciała gotowca to bym napisała: "Napiszcie mi program w stylu Snake" a czy ja tak pisałam? NIE!
    A jak mam się w ogóle nauczyć jak nie na przykładach ??
    Skąd mam w ogóle wiedzieć co jest do czego ?
    Pisało w MSDN, żeby użyć biblioteki "pthread" i co? Wiem jak się używa bibliotek! Tylko, że ta co jest potrzebna NIE DZIAŁA!

    0
  • #7 07 Lis 2010 17:22
    Terminator
    Poziom 23  

    Nie oskarżam ... jakbyś chciał to już dawno byś przerobił kod w linkach które podałem...
    Wklejasz kod, nie wiesz o co w nim chodzi i mówisz, że MSDN jest do kitu. Jakbyś czytał a nie na pałę kopiował to byś wiedział, że w VS nie ma pliku <pthread.h>.
    Po drugie piszesz w WFA a tam nie dodaje się #include <...>
    Po trzecie na samej górze pierwszego linku w kodzie masz: using namespace System::Threading; , czyli też nie czytasz bo byś już się tym zajął.
    Po czwarte nawet nie zerknąłeś na linki które podałem. Wystarczy pozmieniać kilka rzeczy np zamienić z konsoli na aplikację okienkową i skopiować kod funkcji wątku oraz samego jego wywołania... no ale Ty chcesz na gotowe ... czekaj dalej ;]
    Po piąte wcześniej podałem kod i też go nie przejrzałeś a jest dokładnie to o co pytasz...

    Cytat:
    Skąd mam w ogóle wiedzieć co jest do czego ?
    ... więc zacznij czytać ...
    Cytat:
    Pisało w MSDN, żeby użyć biblioteki "pthread" i co? Wiem jak się używa bibliotek! Tylko, że ta co jest potrzebna NIE DZIAŁA!
    pokaż mi gdzie tak jest napisane dla aplikacji WFA ?

    0
  • #8 09 Lis 2010 18:36
    DarknessWalker
    Poziom 10  

    A ty jakbyś był taki mądry to byś potrafił napisać jakiś krótki przykład a nie się wymądrzasz jaki to nie jesteś.
    Widocznie nie masz zielonego pojęcia o programowaniu skoro przykład to taki problem.
    Każdy może z lenistwa wpisać w Google hasło i podać link bez jego oglądania i twierdzić, że jest wielkim programistą podczas gdy nie potrafi podać przykładu.
    Potrafisz tylko obrażać innych? Spójrz lepiej na siebie i nie pieprz głupot!

    -1