Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Deskop - Win7 Pro - brak możliwości uruchomienia

18 Paź 2010 17:36 1528 9
  • Poziom 10  
    Jak w temacie...

    Komputer załącza się, BIOS daje sygnał, że ze sprzętem jest wszystko ok i startuje Windows. Jednak cały proces zatrzymuje się na ruchomym-falującym logo Windowsa z napisem: Uruchamianie systemu Windows.

    Po przerwaniu tego procesu i ponownym uruchomieniu pojawiają się dwie opcje:
    *Uruchom narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania
    *Uruchom system Windows normalnie

    Po chwilowej pracy 'narzędzia' dostaje komunikat czy chcę przywrócić system do ostatniego znanego bezpiecznego punktu. Po pracy programu pojawiają się różnorakie błędy:
    raz: nie można odnaleźć twardego dysku,
    [problem z ostatnio instalowanymi sterownikami]
    [nieznany błąd]
  • Poziom 13  
    Memtest!

    Poważnie. Zaopatrz się w memtest lub goldmemory, zabootuj z usb/fdd komputer, sprawdź ram - ostatnio jeden sprzęt w firmie zachowywał sieidentycznie i jak się okazało wywaliło jedną kośc RAMu.

    Opcja druga - system plików sie posypał - spróbuj przywrocić z płyty ('napraw istniejąca instalacje systemu windows')
  • Poziom 10  
    leonov:
    w do opcji uruchamiania w trybie awaryjnym nie mogłem dojąć, bo było tylko: narzędzie naprawy i normalny start. system był instalowany pod koniec sierpnia. Wcześniej komputer chodził przez 3 lata na Vista Ultimate i z powodu zamulenia, został przeinstalowany system - niestety miałem tylko win7. Stało to się w takich okolicznościach, że chwilami wszystkie programy się zacinały, system stawał i nie reagował na nic. przy uruchamianiu z płyty narzędzie do naprawy dawało rezultaty, że albo nie ma dysku twardego albo błąd sterowników.

    propiro:
    narzędzie do naprawy plików systemu też nie chce działać - i to to z płyty...




    System udało się uruchomić, kilka restartów było ok, ale tylko przy odłączonych routerze i dysku zewnętrznym - czy to one mogą dawać jakieś błędne sygnały?!
  • Poziom 10  
    Zasilacz MODE COM feel III 350atx
  • Poziom 42  
    To zrób tak najpierw test pamięci jeżeli będzie OK to podmiana zasilacza tylko jakiś "porządny" ! co do trybu awaryjnego przez F8 powinien przed startem systemu być uruchomiony jeżeli są problemy poczytaj
    Code:
    http://helpc.eu/nie-moge-wlaczyc-trybu-awaryjnego-win-7-t6521.html
  • Poziom 10  
    Memtest (z całej nieużywanej pamięci) zrobił przebieg na 120% i nie wykazał żadnego błędu...

    1: Jak wejdę w tryb awaryjny, to jak dalej postępować? co konkretnie wykonać...?

    2: Podczas 'normalnej' pracy systemu, który uda się uruchomić dość drastycznie mi się przycina - okna systemu bielą się /rozumiecie co mam na myśli?/...
  • Poziom 42  
    Aremon napisał:

    1: Jak wejdę w tryb awaryjny, to jak dalej postępować? co konkretnie wykonać...?


    W trybie awaryjnym sprawdź czy system będzie działał stabilnie , ewentualnie we właściwości dysku --> narzędzia --> sprawdź zobacz czy nie ma błędów .
    No i zasilacz zostaje .
  • Poziom 10  
    przy zaawansowanych opcjach rozruchu wybrałem opcję Ostatnia znana dobra konfiguracja i całość od razu inaczej chodzi xD