Witam.
Posiadałem kiedyś wzmacniacz radiowęzłowy Unitra Elektronika (nie pamiętam symbolu), w kształcie sześcianu o boku ok. 50cm. Taki sam jak ten:
Tylny panel też chyba taki:
I bebechy w środku ułożone tak (w tym pustym miejscu u mnie było trafo głośnikowe):
(zdjęcia zapożyczone z tematu numer 1765083)
Tylko że dwa razy wyższy i miał jeszcze gramofon i otwory z przodu (prawdopodobnie na radio).
Sprawdziłem go i nie chciał grać, nawet nie wnikałem dlaczego, więc postanowiłem rozebrać go na części. Wszystkie części i tak w całości przeleżały na strychu, płytki drukowane całe, elementy wszystkie, tylko poucinane przewody...
Oto co mi zostało:
Przedni panel:
Pojemnik na kondy (mam wszystkie 4):
Cztery płytki z radiatorami i tranzystorami 2n30555 (od tej ostatniej uciąłem kawałek radiatora):
Są po 2 takie same płytki, dwie takie:
i dwie takie:
"Blacha" z dwoma płytkami wzmacniacza (pewnie do wysterowania tych 2n3055) i 3 przedwzmacniaczami, w tym 2 są wymontowane i leżą obok:
Są (były) 2 takie przedwzmacniacze:
i jeden taki:
Wskaźnik wysterowania:
Potki od jednego z przedwzmacniaczy:
Tak wyglądają płytki wzmacniaczy (obydwie takie same):
Spód "blachy":
Płytka zasilacza (nie pamiętam co zasilała):
"Master Volume Pot":
4 isostaty, były obok gramofonu:
A te były na przednim panelu, gniazda na tylnym panelu:
Jakieś przewody od zasilania, dioda od przeciążenia...:
Trafo głośnikowe:
Trafo zasilania (TS 300/3E, z tego co pamiętam to symetryczne 2x35V):
I teraz moja ogromna prośba:
Jeśli ktoś ma taki sprzęt lub miał (albo kojarzy skądś), albo posiada schematy, albo (znów "albo"
) podjął by się próby udzielenia mi pomocy przy składaniu tego wszystkiego do kupy (postarałbym się wtedy przerysować schematy, ktoś kto się zna, to wydaje mi się, że nie powinien mieć problemu z połączeniem tego) to bardzo prosiłbym aby napisał w tym temacie, lub skontaktował się jakoś ze mną. Zależy mi na złożeniu tego wzmacniacza, ma on sporą moc, wszystkie płytki są już gotowe, tylko wystarczy połączyć... Oczywiście za pomoc podarowałbym trochę punktów
.
Z góry ogromne dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
PS. Jeśli zły dział to proszę moderatora o przeniesienie.
EDIT
Narysowałem schematy i rysunki płytek dwóch końcówek. Potrafiłby ktoś określić gdzie jest zasilanie, wyjście itp? Jeśli ktoś się zainteresuje moim tematem, to narysuje też może schematy tych 2 wzmacniaczy (gdzieś wcześniej pisałem, "potrzebnych do wysterowania 2n3055").
Są 2x takie (też wcześniej gdzieś pisałem, że są po dwie):
i 2x takie:

Posiadałem kiedyś wzmacniacz radiowęzłowy Unitra Elektronika (nie pamiętam symbolu), w kształcie sześcianu o boku ok. 50cm. Taki sam jak ten:

Tylny panel też chyba taki:

I bebechy w środku ułożone tak (w tym pustym miejscu u mnie było trafo głośnikowe):

(zdjęcia zapożyczone z tematu numer 1765083)
Tylko że dwa razy wyższy i miał jeszcze gramofon i otwory z przodu (prawdopodobnie na radio).
Sprawdziłem go i nie chciał grać, nawet nie wnikałem dlaczego, więc postanowiłem rozebrać go na części. Wszystkie części i tak w całości przeleżały na strychu, płytki drukowane całe, elementy wszystkie, tylko poucinane przewody...
Oto co mi zostało:
Przedni panel:

Pojemnik na kondy (mam wszystkie 4):

Cztery płytki z radiatorami i tranzystorami 2n30555 (od tej ostatniej uciąłem kawałek radiatora):

Są po 2 takie same płytki, dwie takie:

i dwie takie:

"Blacha" z dwoma płytkami wzmacniacza (pewnie do wysterowania tych 2n3055) i 3 przedwzmacniaczami, w tym 2 są wymontowane i leżą obok:

Są (były) 2 takie przedwzmacniacze:

i jeden taki:

Wskaźnik wysterowania:

Potki od jednego z przedwzmacniaczy:

Tak wyglądają płytki wzmacniaczy (obydwie takie same):

Spód "blachy":

Płytka zasilacza (nie pamiętam co zasilała):

"Master Volume Pot":

4 isostaty, były obok gramofonu:

A te były na przednim panelu, gniazda na tylnym panelu:

Jakieś przewody od zasilania, dioda od przeciążenia...:

Trafo głośnikowe:

Trafo zasilania (TS 300/3E, z tego co pamiętam to symetryczne 2x35V):

I teraz moja ogromna prośba:
Jeśli ktoś ma taki sprzęt lub miał (albo kojarzy skądś), albo posiada schematy, albo (znów "albo"

Z góry ogromne dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
PS. Jeśli zły dział to proszę moderatora o przeniesienie.
EDIT
Narysowałem schematy i rysunki płytek dwóch końcówek. Potrafiłby ktoś określić gdzie jest zasilanie, wyjście itp? Jeśli ktoś się zainteresuje moim tematem, to narysuje też może schematy tych 2 wzmacniaczy (gdzieś wcześniej pisałem, "potrzebnych do wysterowania 2n3055").
Są 2x takie (też wcześniej gdzieś pisałem, że są po dwie):

i 2x takie: