Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

WITAM Kupię Radmor 5450 lub zamiana Pytanie jaka wieze kupic

goslaw 19 Oct 2010 23:10 6971 4
    goslaw
    Level 10  
    Jak w tytule kupię lub mozemy sie wymienic, mam wieze unitra trawiata, inaczej unitra 301S (wzmacniacz +tuner), jeszcze jeden wzmacniacz unitra trawiata(301S) i continentala edisona (eksportowa wersja WS 303)

prosze pisac TYLKO na moje gg 11811631 lub tel 515948636 bo TYLKO tam napewno odpisze/odpowiem

a tak przy okzaji
    mam pewien dylemat, również tak jak wiekszość z was jestem fanem unitry, mam radmora 5412 z korektorem i jestem z niego dymny choc CDek pewnie uwińczył by moją wieżę

Moje pytanie dotyczy jaka wieże wybrac do kupienia/kompletowania tylko że warunki są trzy, i tu zaczynają się schody ponieważ:
    1)musi być na tyle nowszego typu żeby w skład wieży wchodził CD

2)musi mieć korektor, tu jest oddzielny problem poniważ wzmacniacz powinien pracować z korektorem (nie rozwódźmy się co do tego faktu), korektor powinien mieć sporo suwaków najlepiej to jest chyba rozwiązane w radmorze gdzie jest ich aż 10, np w przypadku diory mają one 5-7, 5 malo ;/ , 7 lepiej , no to 10 to już jest pieknie i takiego szukam oczywiście o ile to możliwe.

3)Fani unitry wiedzą czemu tak te sprzęty lubią, ba kochają a za co? za wygląd, i tu odnośnie wyglądu, najlepiej jakby conajmniej wzmacniacz miał ruchome wskaźniki poziomu mocy wyjściowej, no wiecie fajnie jak się te wskazówki ruszają daje to niesamowity efekt , którego trudno szukać w sprzęcie z lat obecnych(no chyba że na zamówienie albo hi-end no ale tu wgre wchodzi duża kasa)

Sądze ze wieża taka nie istnieje spełniająca wszytkie trzy warunki, pokaże wam cudne wieże spełniające conajmniej dwa ;]

na początek radmor;] -spoko wzmacniacz, szeroki korektor i zaje.sty CDek

unitra- świetny wygląd +ruchome wskaźniki mocy (miodzio)

i na koniec diora piekny CD, wąski zakres regulacji korektora, bajeczny kaseciak, ładny wygląd

macie jeszcze jakies propozycje? najlepiej ze zdjeciem, lub sama nazwa modelu (obrazek sam znajde)

Pozdro dla fanów
    Contact the author of the topic by Private Message (PM icon).
    Booorek89
    Level 15  
    Widzę, że lecisz na ilość bajerów itd...

1) nie lepiej dobrać sobie lepsze jakościowo i tańsze japońskie CD niż 5450?

2) czemu wzmacniacz musi mieć EQ? Regulacja BAS i TREBLE to za mało? I sprecyzuj dlaczego liczba suwaków jest aż tak ważna dla Ciebie?

3) a myślałem że dzieci do 14 roku życia interesują wskaźniki LED-owe, a nie VU :)
    Kuniarz
    Moderator of Designing
    Kolego goslaw, muszę Cię zmartwić... odtwarzacz CD z logo Radmor jest tak rzadki jak dziewice w zakonie ;-) Sam co jakiś czas, od dobrego roku szperam po alle... ale nic nie trafiłem jeszcze SENSOWNEGO.
    goslaw
    Level 10  
    kolego borek wiec co mam 14lat ?! pfff powodzenia stary idz swoja droga.....

dzikuje innym za odpowiedzi

Zdania rozpoczynamy wielką literą, a kończymy?
    Proszę to poprawić.
    Wpis moderacyjny dotyczy wszystkich piszących w temacie!
    Nie kasować wpisów moderacyjnych!
    [_P_]
    _PREDATOR_

VIP Meritorious for electroda.pl