Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

TMediaPlayer w Delphi, nie odtwarza początku pliku

kaputo 20 Paź 2010 11:48 1061 4
  • #1 20 Paź 2010 11:48
    kaputo
    Poziom 20  

    Chcę w Delphi zrobić taką funkcję, że po naciśnięciu przycisku odtworzyło jakiś załadowany plik.
    Zrobiłem tak.

    Code:
    MediaPlayer1.Open;
    
    MediaPlayer1.FileName:= 'plik.mp3';
    MediaPlayer1.Play;


    Działa jak trzeba, tylko że odtwarza plik tak jakby bez początkowych milisekund.
    np. samochód słyszany jest jako -amochód, człowiek jako -łowiek.

    Robię coś nie tak? Według manuali raczej jest to ok.

    Pliki są krótkie. Wymowa słów po angielsku.

    Proszę pamiętać o używaniu znaczników code. - arnoldziq

    0 4
  • #2 20 Paź 2010 11:55
    arnoldziq
    Moderator Programowanie

    Proszę zamieścić jeden z tych przykładowych plików MP3.

    0
  • #4 20 Paź 2010 14:02
    arnoldziq
    Moderator Programowanie

    Napisz jeszcze jak masz ustawioną właściwość DeviceType w komponencie TMediaPlayer.

    0
  • #5 20 Paź 2010 21:12
    kaputo
    Poziom 20  

    dtAutoSelect.

    Ale mam inny ślad. Po przeniesieniu projektu na inny komputer działa poprawnie.
    Tzn na XP działa wadliwie a na Win 7 jest OK. Wychodzi na winę systemu.
    Spróbuje jeszcze powęszyć, jak do czegoś dojdę to dam znać.

    0