Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak uruchomić partycję RECOVERY po błędzie BootMGR - TOSHIBA

22 Oct 2010 17:26 28287 7
  • #1
    User removed account
    User removed account  
  • #3
    grzegorzsamulski
    Level 10  
    Hej. Mam dokładnie ten sam problem mój laptop to satellite L655D-12K. Pobralem te CD. Mam je wypalone. Czekam
  • #4
    User removed account
    User removed account  
  • #5
    linuks
    IT specialist
    Witam.
    Uruchom komp z liveCD slax.W folderze hddrecovery w podkatalogu tools powinien być plik imagex.W podkatalogu swimg powinny być duże pliki z rozszerzeniem .swm.
    Podaj dokładną nazwę pierwszego pliku obrazu lub daj scrina.Daj też scrina z układu partycji.Na pulpicie slax jest ikona programu Gparted(edytor partycji).Partycje zobaczysz uruchamiając krusader (będą w katalogu /mnt jako sda1 sda2 itd).
    Jak masz pliki obrazu nieuszkodzone to przywrócimy system do stanu fabrycznego.
    Czy instalowałeś inny system czy uszkodził się oryginalny system ?
    Pozdrawiam
    karlm jak nie wiesz jak to zrobić to się nie wypowiadaj.Toshiba nie ma partycji recovery.Przez takie porady jak twoja to się tylko innym w głowie miesza.Nie powtarzaj informacji nie sprawdzonych, zasłyszanych na innych forach bo więcej z tego szkody niż pożytku.Jak bardzo chcesz pomagać to pisz o tym co sam zrobiłeś z sukcesem i o czym masz pojęcie a nie o tym co ci się wydaje.
  • #6
    User removed account
    User removed account  
  • #7
    linuks
    IT specialist
    karim
    W ten sposób przywróciłem kilkanaście laptopów toshiba do stanu fabrycznego.Na 100% nie da się tego zrobić w sposób jak napisałeś.Z twojego posta wynika ,że nie masz pojęcia jak to zrobić. A to co piszesz to jakieś zasłyszane na innych forach pseudo porady.Powtarzam jeszcze raz.Jak nie wiesz jak pomóc to się nie wypowiadaj bo wprowadzasz w błąd i mylisz użytkowników forum.Dobra rada to pisz o rzeczach które znasz a najlepiej o takich co sam robiłeś.Bo z takiej porady jak napisałeś to tylko zamieszanie się robi.Jak można sugerować ustawienie partycji recovery jako boot dla laptopa który nie ma partycji recovery?.Samo to świadczy o tym, że nie znasz tematu o którym piszesz.
    Pozdrawiam
  • #8
    Hjpel
    Level 12  
    Witam wszystkich

    Zwracam sie do "linuks" bo widze ze wie co pisze, zajmuje sie IT ale nie moge poradzic sobie z jedna Toshiba L300

    Podczas procesu recovery prawie przy finale gosc wylaczyl laptopa. Po tym "wyczynie" laptop nie chce zabotowac procesu recovery przez F8, lipa.

    Dysk jest 160GB podzielony na:
    1.5GB WinRE
    75GB VISTA
    75GB DATA

    Recovery mysle ze nie jest uszkodzone:
    HDDRecovery

    \ ODDFiles
    Boot
    EFI
    HDDPREP
    HTMPREP
    sources
    Tools
    bootmgr

    \ OriSetenv
    Setenv.ini

    \ SWImg
    07261XR1.crc 1k
    07261XSP.swm 899 MB
    07261XSP2.swm 899 MB
    07261XSP3.swm 899 MB
    07261XSP4.swm 899 MB
    07261XSP5.swm 899 MB
    07261XSP6.swm 399 MB
    07261XV1.crc 16.2 MB

    HDDRecovery.tag
    ReadMe.html
    TOSHIBA.jpg

    Zrobilem klona dysku z innej L300, dziala F8, recovery startuje ale nie znajduje plikow swm, oczywiscie podmienilem SWM do mojego modelu L300, lecz lipa mimo to.

    probowalem rozpakowac recovery na c: ale cos nie wychodzi
    imagex /apply d:\HDDRecovery\SWImg\07261XSP.swm * c:\proba
    rozpakowuje za malo
    c:\proba\
    \sources\boot.wim 192MB
    boot.sdi 3MB

    chcialem tez polaczyc pliki w jedno lecz rozpakowuje 1 plik i konczy mowiac ze nie znalazl nastepnego pliku.

    Gdzies wyczytalem ze TC moze scalic pliki SWM, to prawda ale od razu je uszkadza.

    Mam recovery DVD z innej L300, probowalem podmienic pliki SWM i zachowac struktore katalogow, zmienialem plik z nazwami swm, ale nadal lipa.

    Walcze juz z tym 2 dzien i brak mi pomyslow, wiec Prosze o pomoc.
    ----------------------

    nie dalem za wygrana :)
    ZNALAZLEM linuks masz glowe na karku :) leci cala instalacja juz 15% zostalo 10min :D

    dla inych : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1719553-0.html

    Pozdrawiam mysle ze mam po problemie ;)