Witam! Postanowiłem się uśmiechnąć do was o pomoc. Mianowicie od pewnego czasu męczy mnie kłopot na którego rozwiązanie niemogę wpaść. Mam urządzenie, na wyświetlaczu wyświetlam sobie zmienną String (cyfry) i właściwie tyle działa i to dobrze. Problem się rozpoczyna kiedy chciałbym "archiwizować" na LCD poprzednie wyniki zmiennej. Czy to się w ogóle da zrobić? pewnie się da, bo wszystko się da tylko za jaką cenę. Środowisko Bascom, LCD graficzny KS108, Atmega16. chcę zapisywać 4 "poprzednie" wyniki + piąty najnowszy. Czyli, nowy wynik zmiennej, reszta pusta, przychodzi kolejna zmienna i ta poprzednia trafia pod spód tej nowej. Wyświetlacz w konfiguracji pionowej stąd taki opis. Narazie programu nie wklejam, bo działa, tylko rozważmy teoretyczną możliwość rozwiązania takiego układu wyświetlania. Gdzie zapisywać zmienną, by nie została utracona itp. Jak narazie tu się mocno pogubiłem. Myślałem najpierw, by utworzyć dodatkowe 4 zmienne pomocnicze String, by przechowały te wartości, lecz jak je wpisywać to już problem. Gdy ostatnia pozycja się zapełni, i przyjdzie kolejna, to ta ostatnia zostaje nadpisana. Trochę zakręciłem, lecz mam nadzieję, że uda się coś wymyśleć. Pozdrawiam!