Witam wszystkich
Mam problem ze światłami w Fiacie brava. Problem wygląda następująco:
Jadąc w nocy na światłach mijania po włączeniu świateł drogowych światła mijania gasną a zapalają się drogowe.
Wiem od innych użytkowników takowych autek że nie powinno tak być.
Po zapaleniu świateł drogowych powinny się palić i światła mijania i światła drogowe.
W momencie wyłączenia świateł drogowych mają pozostać światła mijania.
Koledzy wiem że to może być problem z przełącznikiem zespolonym pod kierownicą ale to troszkę za duży koszt naprawy. Może jest jakiś inny sposób aby to zadziałało?? Np montaż jakiegoś przekaźnika lub coś w tym stylu??
Myślę ze wystarczył by przekaźnik który w momencie zapalenia świateł drogowych nie rozłączał świateł mijania.
Proszę o pomoc i ewentualnie jakieś pomoce co do podłączenia .
Pozdrawiam.
Mam problem ze światłami w Fiacie brava. Problem wygląda następująco:
Jadąc w nocy na światłach mijania po włączeniu świateł drogowych światła mijania gasną a zapalają się drogowe.
Wiem od innych użytkowników takowych autek że nie powinno tak być.
Po zapaleniu świateł drogowych powinny się palić i światła mijania i światła drogowe.
W momencie wyłączenia świateł drogowych mają pozostać światła mijania.
Koledzy wiem że to może być problem z przełącznikiem zespolonym pod kierownicą ale to troszkę za duży koszt naprawy. Może jest jakiś inny sposób aby to zadziałało?? Np montaż jakiegoś przekaźnika lub coś w tym stylu??
Myślę ze wystarczył by przekaźnik który w momencie zapalenia świateł drogowych nie rozłączał świateł mijania.
Proszę o pomoc i ewentualnie jakieś pomoce co do podłączenia .
Pozdrawiam.