Witam.
mój problem polega na tym iż:
chcę podłączyć speedstreama 4101 do routera wifi canyon CNP-WF514A i przy jego pomocy siać wifi na całe pomieszczenie.
posiadam neostradę na łączu DSL. mam przydzielone jedno (stałe) IP.
podpinam speedstreama pod port WAN w routerze, wchodzę w konfigurację routera przez przeglądarkę i tam zaczynają się schody.
otóż nie mogę zmienić IP w ustawieniach WAN. kiedy wpisuję IP jakie posiadam, dostaję informację o błędnej wartości adresu i że powinna znajdować się ona w przedziale 0-9..
przyznaję się bez bicia, że nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z DSL (tylko z ADSL) kompletnie nie wiem już co mam robić.
Panowie, możecie podrzucić jakieś info, odnośnie tego co ma zostać zmienione a co ma pozostać bez zmian? dhcp ustawić jako serwer? czy w ogole wyłączyć?
posiadam z tepsy dane takie jak: IP, maskę, bramę, dns`y, to wszytko.
ale za nic w świecie nie mogę tego wpisać w ustawieniach routera...
siedzę nad tym już dwa dni i nie mogę sobie poradzić, proszę pomóżcie :/
wiecie jak tego dziada skonfigurować? ja już nie śpię przez niego po nocach.
mój problem polega na tym iż:
chcę podłączyć speedstreama 4101 do routera wifi canyon CNP-WF514A i przy jego pomocy siać wifi na całe pomieszczenie.
posiadam neostradę na łączu DSL. mam przydzielone jedno (stałe) IP.
podpinam speedstreama pod port WAN w routerze, wchodzę w konfigurację routera przez przeglądarkę i tam zaczynają się schody.
otóż nie mogę zmienić IP w ustawieniach WAN. kiedy wpisuję IP jakie posiadam, dostaję informację o błędnej wartości adresu i że powinna znajdować się ona w przedziale 0-9..
przyznaję się bez bicia, że nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z DSL (tylko z ADSL) kompletnie nie wiem już co mam robić.
Panowie, możecie podrzucić jakieś info, odnośnie tego co ma zostać zmienione a co ma pozostać bez zmian? dhcp ustawić jako serwer? czy w ogole wyłączyć?
posiadam z tepsy dane takie jak: IP, maskę, bramę, dns`y, to wszytko.
ale za nic w świecie nie mogę tego wpisać w ustawieniach routera...
siedzę nad tym już dwa dni i nie mogę sobie poradzić, proszę pomóżcie :/
wiecie jak tego dziada skonfigurować? ja już nie śpię przez niego po nocach.